Стало відомо, скільки українців виступають проти двомовності

Найбільше всього підтримки у ідеї двомовності на сході України - 44% і на півдні - 40%.

Ілюстрація: ubr.ua

63% українців не підтримують надання російській мові статусу державної. Про це свідчать результати дослідження соціологічної групи "Рейтинг", повідомляють Патріоти України.

42% респондентів однозначно не підтримують надання російській мові статусу державної, 21% - скоріше не підтримують, 16% - скоріше підтримують ініціативу, 13% - однозначно підтримують надання російській мові статусу державної. 8% не змогли відповісти.

Найбільше всього підтримки у ідеї двомовності на сході України - 44% і на півдні - 40%. У центральних областях ініціативу підтримують 26% опитаних, на заході - 14%. У всіх регіонах більше противників двомовності. На сході їх 27%.

Серед прихильників майже всіх політичних партій люди, що підтримують надання російській статусу державної в меншості. Серед електорату партій "Самопоміч", "Громадянська позиція" і "Свобода" їх 13%, 14% і 16%. Серед прихильників "Опозиційного блоку" - 45% проти - 50%. Лише серед електорату партії "За життя" прихильників російського державного 50% (проти 47%).

Соціологічне дослідження проводилося 22-30 листопада 2017 року. Опитали 2000 респондентів - жителів України у віці від 18 років і старше шляхом особистого формалізованого інтерв'ю. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонах і типом поселення. Помилка репрезентативності дослідження - не більше 2,2%.

Заява спікера парламенту Вірменії щодо України викликала істерику в Москві

четвер, 25 квітень 2024, 5:58

Спікер парламенту Вірменії Ален Симонян заявив про "рішучу підтримку Єреваном територіальної цілісності України, Молдови, Грузії, Кіпру та всіх країн". У Росії стверджують, що він "перейшов усі червоні лінії", повідомляють Verelq та APA. . Виступаючи ...

Втричі більше ніж зазвичай: США оголосили великий пакет військової допомоги Україні

четвер, 25 квітень 2024, 5:25

Міністерство оборони США 24 квітня оголосило про виділення пакета військової допомоги Україні загальною вартістю 1 мільярд доларів – першого відтоді, як Конгрес ухвалив додаткове фінансування для допомоги іноземним союзникам. "Це оголошення є 56 транше...