"Стамбульская "черная месса": Скандальний священик РПЦ погрожує через Томос патріарху Варфоломію та ПЦУ

Всеволод Чаплін закликає оголосити анафему українській церкві та усім, хто буде входити із нею в спілкування.

Всеволод Чаплін. Фото: соцмережі.

Скандально відомий священик Російської православної церкви, протоієрей Всеволод Чаплін пригрозив новій Православній церкві України анафемою. Він заявив, що "Варфоломій відслужив" літургію "спільно з розкольником, який не має сану", передають Патріоти України.

“Фанар окончательно отпал в раскол, отошел от Христа и христианства, добавив к прочим своим ересям отрицание апостольского преемства. То, что во время стамбульской черной мессы находилось в чаше и на дискосе, кощунственно называть Телом и Кровью Христовыми. Это было сатанинское зелье”, – написав він на своїй сторінці в Facebook.

Чаплін стверджує, що тільки "анафема будет теперь понята церковным народом – никакие компромиссы более невозможны”. “Лучше всего провозгласить анафему на соборе нескольких Поместных Церквей. Но сначала ее вполне может провозгласить Русская Церковь, а уже потом можно созвать межправославный собор… И ясно сказать, что все вошедшие в общение с раскольниками тоже подпадают под анафему”, – пригрозив він.

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...

Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...