Стан "холодної війни": Офіційна Варшава зробила жорстку заяву на адресу Німеччини

На думку аналітиків, питання репарацій може призвести до загострення відносин між двома урядами.

Польща вирішила посваритися і з Німеччиною? Ілюстрація: ВОЇ.

Польща має право вимагати компенсацію від Німеччини в розмірі 850 мільярдів доларів за знищене майно і людей, убитих під час Другої світової війни. Про це в пятницю, 2 березня, заявив глава парламентського комітету з репарацій, депутат від польської партії Право і Справедливість Аркадіуш Мулярчик, передають Патріоти України із посиланням на Reuters.

"Ми говоримо про дуже великі, але виправдані суми за військові злочини, за зруйновані міста, втрачений демографічний потенціал нашої країни", - сказав Мулярчик.

Однак, за його словами, сума репарацій може бути переглянута після аналізу, результати якого стануть відомі наприкінці року. Політик нагадав, що Польща, перебуваючи у складі СРСР більше 40 років після війни, так і не отримала військових репарацій від Німеччини.

Зазначається, що минулого року німецькі парламентські експерти з правових питань заявили, що Варшава не має права вимагати репарацій. На думку аналітиків, питання репарацій може призвести до загострення відносин між двома урядами, оскільки Німеччина є найбільшим торговельним партнером Польщі, а Польща отримує найбільшу допомогу від ЄС.

З подачі Москви? Лукашенко заявив, що Заходу варто "зіграти з Росією внічию", і заговорив про "зникнення" України

четвер, 25 квітень 2024, 15:56

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував Заходу "зіграти внічию з Росією". Він пригрозив, що в іншому разі війна може закінчитися "припиненням існування України", передають Патріоти України. Про це білоруський диктатор заяви...

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...