Стане ще смертоносніше: Пентагон отримає Javelin нового покоління

Новинка вже пройшла основні випробування і підтвердила задані замовником параметри

Компанії Lockheed Martin і Javelin Joint Venture отримали від Петагона контракт на виробництво новітніх протитанкових ракетних комплексів Javelin. Нова версія повинна замінити стару FGM-148E (Block I), повідомляють Патріоти України з посиланням на Defense World.net.
Контракт був укладений після того, як новий зразок пройшов програму кваліфікаційних випробувань, включно з 21 запуском.
Одним з головних відмінностей FGM-148F стала вдосконалена багатоцільова боєголовка, яка підвищить ефективність в боротьбі з живою силою супротивника і його легкобронированной технікою. При цьому Javelin є загрозою і для основних бойових танків.
Зараз тривають роботи з удосконалення пристрою командно-пускового блоку. Вартість експортної версії Javelin може досягати майже 1,5 мільйона доларів.
Javelin - переносний протитанковий ракетний комплекс (ПТРК) виробництва американських компаній Raytheon і Lockheed Martin. Перший серійний ПТРК третього покоління, якому властивий принцип «вистрілив-забув» - оператор ракетного комплексу не повинен супроводжувати і коригувати політ ракети, поки вона наближається до мети.
Джавелін призначений для ураження бронетехніки, укріплень на землі, а також деяких літальних об'єктів, які переміщуються на низькій висоті і швидкості - вертольотів або БПЛА.

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...