Страх агресора: Росія боїться, що Україна почне повертати Крим

Міжнародні гравці розуміють, що переговорний процес знову зайшов у глухий кут. Але, разом з тим, всі без винятку публічно визнають, що альтернатив Мінську-2 не існує, і ведуть справжню "війну нервів".

Путін боїться закінчення війни на Донбасі, вважаючи, що потім Україна візьметься повертати Крим. Ілюстрація:wartime.org.ua

Росія створює всілякі перешкоди для закінчення війни на Донбасі, бо побоюється, що після її завершення Україна займеться поверненням окупованого Криму. Про це пише в статті для Апострофа старший аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Анатолій Октисюк з посиланням на джерело в дипломатичних колах, передають Патріоти України.

За його словами, у приватній розмові один високопоставлений дипломат назвав Мінські угоди "театральною грою на витримку".

"На цьому фронті програє той, у кого першого здадуть нерви. Росія не може виконати Мінські домовленості тому, що після вирішення проблеми на Донбасі Україна мобілізує всі ресурси, щоб повернути Крим", - цитує аналітик співрозмовника.

У свою чергу, продовжило джерело, українське керівництво не в змозі забезпечити передбачену другим Мінськом автономію Донбасу.

"Тому Київ і отримав відстрочку для виконання домашнього завдання (у питанні проведення конституційних змін, - ред.). У зв'язку з цим, врегулюванням конфлікту ніхто щільно не займатиметься, оскільки в Америці зайняті виборами, а в ЄС - нелегальними мігрантами і падінням економічного зростання.

Що стосується Заходу, то він поставив Кремлю червоні лінії, за які заходити не можна", - також зауважив джерело.

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...