Страшна смерть: Стало відомо про вбивство екс-президента однієї з країн повстанцями

Екс-президент Ємену хотів почати "нову сторінку" у відносинах з коаліцією під керівництвом Саудівської Аравії, щоб припинити війну в країні.

Фото: ЗМІ

У столиці Ємену Сані, контрольованій повстанцями-хуситами, вбито екс-президента країни Алі Абдаллу Салеха. Про це пише Al Jazeera з посиланням на заяву радіостанції, що належить підконтрольному повстанцям міністерству внутрішніх справ, повідомляють Патріоти України.

Тим часом в інтернеті поширюються відео, на якому зображено тіло людини, схожої на Салеха. На одному з таких відео показано, як озброєні бойовики за допомогою покривала вкладають тіло в багажник пікапа.

Незалежного підтвердження інформації про смерть екс-президента поки що немає.

Перед цим партія Салеха відкинула повідомлення про смерть свого лідера, заявивши, що він продовжує очолювати війська у збройних сутичках проти хуситів у Сані.

Сам Салех не з'являвся на публіці, відколи почали надходити повідомлення про його смерть.

Близькі до Салеха джерела повідомили Al Jazeera, що вбито також колишнього голову служби охорони екс-президента Хуссейна аль-Хаміді.

Раніше в понеділок активіст із Сани повідомив Al Jazeera, що повстанці відбили у військ Салеха значну частину столиці. "Залишаються лише маленькі кишені", - сказав співрозмовник телеканалу, який має близькі зв'язки з повстанцями.

Раніше в столиці Ємену почалися сутички між колишніми союзниками - повстанцями-хуситами і прихильниками екс-президента Абдалли Салеха. У результаті конфлікту загинули десятки людей. Хусити звинуватили Салеха в "зраді", тоді як коаліція привітала рішення екс-президента почати "нову сторінку" у відносинах із коаліцією під керівництвом Саудівської Аравії, якщо це допоможе припинити війну в країні.

"Партнер другого сорту"? Позиція Заходу щодо Києва викликала хвилю невдоволення в Україні

четвер, 18 квітень 2024, 9:40

В Україні викликала хвилю невдоволення оперативна допомога західних країн Ізраїлю, оскільки українці вже понад два роки перебувають під масованими російськими обстрілами, передають Патріоти України. "Очевидно, що українці спостерігають різницю в підхо...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 18 квітня

четвер, 18 квітень 2024, 9:35

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 18.04.24 орієнтовно склали: