Стратегічна проблема: Ярош розповів про "совок" в українській армії

Українським офіцерам повинні давати більше можливостей для прояву ініціативи, інакше армії загрожує деградація і втрата авторитету, переконаний нардеп.

Фото: politrada.com

В українській армії досі не викорінили радянські підходи, а командуванню варто більше уваги приділяти бійцям, які добре зарекомендували себе в боях на Донбасі. Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів командир "Української добровольчої армії", колишній лідер "Правого сектора", народний депутат України Дмитро Ярош, повідомляють Патріоти України.

"Я можу назвати десятки офіцерів, які на війні стали героями, піднялись у званні, вчаться в академії – той же "Адам" (герой України Євген Меживікін), "Кощей" (Дмитро Кащенко, командир танкового батальйону 93-ї бригади), Олег Мікац (колишній командир 93-ї бригади, наразі – командувач ОТУ "Луганськ"), багато інших хлопців, з ким я воював, бачив, що вони можуть, і знаю, якими авторитетними для своїх підлеглих командирами вони були. І найважливіше, щоб їх не на задвірки позасовували невідомо куди, а щоб вони очолювали реальні бойові підрозділи. Бо вони вже під себе будуть формувати структури і людей підбирати відповідних", - говорить Ярош.

Він вважає, що українським офіцерам повинні давати більше можливостей для прояву ініціативи, інакше армії загрожує деградація і втрата авторитету.

"Тим часом в нашій армії я спостерігаю "совок". Я розумію, що тому самому [голові Генштабу ЗСУ Віктору] Муженку важко працювати на тому рівні, бо знайти рівня стратегічного мислення генералів в армії, яка руйнувалась десятиліттями, дуже важко. Це є об’єктивна проблема", - вважає командир УДА.

Виходом із ситуації він бачить просування по службі бійців, які проявили себе на війні. Навіть якщо звання не дозволяє йому займати високі посади, але він грамотний, то офіцер повинен працювати в Генштабі замість генерала, який роками "ріс" до звання і посади.

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...

"Логістика запрацює саме в цей період": Коваленко розповів, як конкретно Україна може використати американську військову допомогу

середа, 24 квітень 2024, 8:30

Військовий експерт Олександр Коваленко заявив, що завдяки американській допомозі Київ зможе стабілізувати лінію оборони, а також почати формувати резерви для контрнаступальних дій. Хоча затримка її надання негативно позначилася на ситуації на фронті, н...