Стратегічна співпраця: Україна і Канада підпишуть важливу угоду у сфері оборони

Угода передбачає поглиблення співпраці, починаючи з тренувальних місій і закінчуючи військовою доктриною.

Ілюстрація:telegraf.com.ua

Міністерства оборони України і Канади готові підписати угоду про співпрацю у сферах оборони. Про це повідомила віце-прем'єр-міністр України з питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Зокрема, міністр оборони Канади Харджит Сежан повідомив, що робота над угодою завершена і надалі міністри оборони двох країн шукатимуть найближчої можливості для підписання цього документа.

"Це базовий документ, що закладає основи для подальшого поглиблення співпраці в різних сферах оборони: починаючи з тренувальних місій і закінчуючи військовою доктриною і документами стратегічного характеру", - зазначено в повідомленні.

Під час зустрічі сторони також обговорили питання продовження канадської тренувальної місії Unifire. Згідно із повідомленням це проект, за яким 200 канадських військовослужбовців зараз тренують українських солдатів і офіцерів на Яворівському полігоні і в Кам'янець-Подільському тренувальному центрі.

"Канадська сторона запевнила, що зараз відпрацьовує оптимальний формат продовження цієї місії після 31 березня, зазначивши, що оновлений формат має найкращим чином відповідати нагальним потребам Збройних сил України", - повідомили у віце-прем'єра.

Своєю чергою Сежан запевнив, що Канада підтримує Україну в її прагненні до реформ, особливо відзначивши реформу поліції.

Через звинувачення у ганебно високій наживі Czechoslovak Group: У Празі вперше розкрили ціну снарядів для України за чеською ініціативою

неділя, 1 вересень 2024, 8:10

Компанія Czechoslovak Group, яка займається постачанням боєприпасів до України за чеською ініціативою, вимушено розкрила деякі деталі цих постачань. Зокрема вперше названо одну з країн-постачальників та ціну 155-мм боєприпасу, що закуповуються, передаю...

В штаб-квартирі ООН шириться інформація про смерть голови МЗС РФ Лаврова: Постпред України в Радбезі Кислиця шкодує, що кремлівський Ріббентроп таким чином уникне міжнародного трибунала

неділя, 1 вересень 2024, 7:55

Постійний представник України при Раді безпеки ООН Сергій Кислиця поаідомив, що серед дипломатів в Нью-Йорку ходять чутки про те, що помер міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров. Про це Кислиця написав у мережі Х, передають Патріоти України. "Дехто...