Стратегія НАТО для України: "Краще вудка, ніж риба" - дипломат

"Ми за допомогою НАТО розвиваємо власний потенціал. Точніше, не розвиваємо, а відновлюємо те, що було розграбовано і зруйновано" - пояснив Євген Божок.

Ілюстрація:espreso.tv

По відношенню до України НАТО використовує підхід "краще дати людині вудку, ніж спіймати для неї рибу". Про це в інтерв'ю Обозревателю розповів в.о. глави місії України при НАТО Єгор Божок, інформують Патріоти України.

"Ми за допомогою НАТО розвиваємо власний потенціал. Точніше, не розвиваємо, а відновлюємо те, що було розграбовано і зруйновано. Цей процес треба розглядати в динаміці. Те, що нам було потрібно рік тому, зараз вже не треба. У нас вже є своє. Ми його відбудували за допомогою альянсу", - зазначив Божок.

Він підкреслив, що на початку червня цього року у Львові відбудеться чергове засідання спільної робочої групи Україна-НАТО з питань оборонно-технічного співробітництва.

"Однією з ключових тем засідання стане імпортозаміщення в контексті знищення залежності від російського "Оборонпрому", - підсумував Божок.

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...