Стимул для реформ: Захід повинен запропонувати Україні перспективу членства в ЄС, - глава МЗС Польщі

Вітольд Ващиковський: "Таким чином Європа може вберегтися від появи "сірої зони" між ЄС і Росією".

Глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський. Фото: zn.ua.

Євросоюз повинен запропонувати Україні, Грузії, а також Молдові, перспективу членства, що підштовхне ці країни до подальших реформ. Про це міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський написав в статті для німецького видання Frankfurter Allgemeine Zeitung, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"У перспективі ми повинні запропонувати Україні, Молдові та Грузії членство в ЄС, що мотивувало б ці країни до здійснення реформ. Потрібно також, щоб відбувався більш інтенсивний діалог з Білоруссю", - заявив Ващиковський.

Він додав, що таким чином Європа може вберегтися від появи "сірої зони" між ЄС і Росією. У той же час Ващиковський зазначив, що в російсько-українському конфлікті необхідний "справжній компроміс", який "не варто плутати з рішенням за сценарієм однієї зі сторін".

На його думку, перехід до виконання політичної частини Мінських домовленостей без справжнього припинення вогню на Донбасі "є помилкою".

Крім того, дипломат зазначив, що погрозами для ЄС ззовні є "агресивна політика Росії" і конфлікти на півдні, в результаті яких відбувається нелегальна міграція і зростає терористична загроза.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко очікує введення безвізового режиму з Євросоюзом вже через кілька місяців.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...