Судові "ігри": Нардеп пояснив, чому скандального Насірова поновили на посаді

Окружний адміністративний суд Києва, ухвалюючи рішення про поновлення на посаді голови Державної фіскальної служби Романа Насірова, враховував лише законність чи незаконність постанови Кабінету міністрів України. Про це заявив народний депутат від Блоку Петра Порошенка Сергій Алексєєв, повідомляють Патріоти України.

Він пояснив, що процедурно суд брав до уваги лише ті документи, які безпосередньо стосувалися звільнення глави ДФС. "Із загального, те що я знаю: він (Роман Насіров. - ред.) був звільнений з причини нібито подвійного громадянства і суд, ухвалюючи рішення, бере до уваги лише причини його звільнення. При цьому не зважаючи на матеріали кримінальної справи, бо їх розглядає суд іншої інстанції", - вважає Алексєєв.

Якщо суд все ж таки поновив Насірова, то, згідно з законом і нинішніми юридичними практиками, рішення має бути виконане. "Таке рішення зазвичай допускається до загального виконання десь у 90% випадках. Щоправда, не знаю, що було в цьому конкретному випадку. Також в обов'язковому порядку виплачується зарплата за вимушений прогул, такою є норма", - наголосив нардеп.

Джерело: Обозреватель

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...