Сущенко для чогось потрібен ФСБ-шникам, інакше його б просто не впустили в РФ, - адвокат Фейгін

Роман Сущенко може стати черговим українським заручником у руках російської влади. А процес над українським журналістом буде закритим, оскільки справа містить державну таємницю.

Затримання Романа Сущенка. Фото: ukrinform.ua.

Адвокат затриманого у Росії журналіста агентства "Укрінформ" Романа Сущенко Марк Фейгін вважає, що його підзахисний може стати черговим українським заручником у руках Кремля Про це Фейгін заявив у інтерв'ю ZN.UA, передають Патріоти України.

Фейгін зазначив, що процес буде закритим - через державну таємницю у справі. Тому показовим цей процес, як це було у випадку з Надією Савченко, не буде.

"Як можна зробити показовим процес, якщо він буде закритим, через наявність там державної таємниці? Думаю, більш справедливим є припущення, що Сущенка хочуть засудити й обміняти на когось, хто є в Києві", - сказав він.

На питання про те, чи стане Сущенко черговим українським заручником у руках російської влади, адвокат затриманого журналіста відповів: "З політичної точки зору, звичайно".

При цьому, Фейгін не взявся стверджувати, на кого саме хоче російська влада обміняти Сущенка. "Я не знаю, кого з громадян Росії тримають в українських в'язницях як обвинувачених або засуджених і чи є серед цих людей співробітники спецслужб. Але, якщо такі є, і про це знає російська сторона, напевно, на таких людей могли б обміняти. Я виходжу суто з попередньої практики: адже був обмін по Савченко? Чому б йому не бути і в інших випадках?" - заявив він.

Адвокат зазначив, що в цьому випадку складно припускати, які реальні мотиви ФСБ для затримання Сущенка: "Їхню поведінку прогнозувати складно. Я на їхньому місці ніколи не буду, але якщо б ви запитали, я би десять разів подумав, а чи варта гра свічок? Адже йдеться про журналіста, який до того ж 6 років працює в Парижі, а це означає, що точно буде скандал. Я не знаю, чим вони керувалися. Адже, якщо вони вважали його шпигуном, вони могли би просто не пускати його в країну. Хто заважав це зробити? Я не можу точно стверджувати, але, можливо, він був їм для чогось потрібен".

Нагадаємо, 2 жовтня члени Громадської спостережної комісії Москви виявили в СІЗО "Лефортово" Романа Сущенка, журналіста агенції "Укрінформ", якого Лефортовський суд Москви заарештував за звинуваченням у "шпигунстві" (стаття 276 КК).

Пізніше Мінінформполітики України підтвердило інформацію про затримання журналіста Сущенка. У відомстві зазначили, що юридичний відділ збирає всю необхідну інформацію щодо обставин і причин затримання. А в ФСБ заявили, що український журналіст Сущенко - співробітник ГУР Міноборони: "Порушено справу за статтею "шпигунство".

Пізніше стало відомо, що російський суд заарештував на 2 місяці українського журналіста Сущенка.

Болгарія викликала посла Хорватії через слова президента Мілановича, який назвав її "дном"

четвер, 2 травень 2024, 21:51

Проросійський президент Хорватії Зоран Міланович спровокував дипломатичний скандал своїми словами про те, що Болгарія – найбільш неуспішна країна ЄС у користуванні європейськими коштами і "рятує" від такого звання Хорватію. Про це повідомляє Vecernji L...

"Терор серед білого дня": Окупанти вдарили по Дергачах під Харковом, постраждало багато дітей

четвер, 2 травень 2024, 20:04

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про наслідки російського удару по Дергачах, унаслідок якого постраждало вісім дітей, передають Патріоти України. «Два влучання, одне з них — біля спортивного клубу, інше — в землю. Загалом унаслідок російс...