"Сушив сухарі", але продовжував гадити "бандерівцям" на замовлення Москви: Манафорт продовжував роботу по Україні у 2018 році, - The Washington Post

Політтехнолог "Партії регіонів" вже після угоди зі слідством, намагався приховати зв'язок з російською розвідкою та інформацію про свого куратора. Ці фокуси можуть дорого коштувати "великому комбінатору", може отримати на повну "катушку"

Колишній політтехнолог Партії регіонів та голова передвиборної кампанії президента США Дональда Трампа Пол Манафорт продовжував займатися політичними питаннями України протягом 2018 року, після того, як йому було винесено звинувачення у рамках слідства спецпрокурора Мюллера.

Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на частину протоколу засідання у справі Манафорта, яку суд оприлюднив у четвер, зазначають Патріоти України. Засідання суду, яке пройшло 4 лютого, проходило за зачиненими дверима, та стосувалось, зокрема, звинувачень, висунутих проти Манафорта у брехні слідству.

"Прокурори стверджують, що Манафорт продовжував працювати над політичними питаннями в Україні у 2018 році, після того, як йому оголосили обвинувачення", - пише WP.

Під час слухань, зафіксованих у стенограмі, йшлося також про те, що політтехнолог міг брехати слідству, аби підвищити свої шанси на помилування.

Прокурор Ендрю Вайсман наголосив, що Манафорт міг брехати з метою приховати злочинну схему та направити гроші собі у той час, як він виконував неоплачувану роботу для передвиборчої кампанії Трампа.

"Якщо суддя визнає, що Манафорт таки брехав слідству, це може вплинути на його вирок", - зазначає газета.

У протоколі також йдеться, що зустріч у серпні 2016 року Манафорта і Костянтина Килимника, якого у США звинувачують у роботі на спецслужби РФ, "є важливою для слідства, яке веде прокурор", - передає "Голос Америки".

Як видно з опублікованих документів, під час цієї зустрічі йшлося про Україну. За даними ЗМІ, могло йтись про пропозицію так званого "мирного плану" для України.

"За новими документами суду, Килимник, заступник Манафорта, пов'язаний з російською розвідкою, був у Вашингтоні на інавгурації Трампа і зустрічався з Манафортом щодо мирного плану між РФ та Україною, який, як ми знаємо, передбачав роль для проросійського колишнього президента Януковича", - написав у Twitter журналіст The New York Times Кеннет Вогель.

Під час засідання у понеділок прокурор Ендрю Вейсман підкреслив, що Манафорт "докладав надзвичайних зусиль", щоб "не надавати доказів, які могли б бути використані проти пана Килимника".

"За результатами судового слухання в понеділок, суддя федерального суду США Емі Берман Джексон відклала винесення вироку Манафорту до 13 березня з початкової дати у 5 березня", - пише "Голос Америки".

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...