Свій інтерес: Росія надає допомогу в підготовці референдуму в Каталонії

Російські хакери надають свої послуги сепаратистам в Іспанії, підтримуючи сайти з референдуму про незалежність Каталонії в робочому стані. Про це пише газета El Pais із посиланням на Громадянську гвардію Іспанії, передають Патріоти України.

Видання наголошує, що після того як правоохоронні органи заблокували фізичні канали підготовки референдуму, веб-сайти залишаються єдиним джерелом інформації за списками ділянок для голосування.

За даними Цивільної гвардії, група хакерів у Росії і країнах-сателітах постійно створює нові посилання на безліч копій сайту про референдумі 1 жовтня, так що іспанські органи юстиції і поліція не мають можливості їх закрити.

Як зазначається, виявити хакера, який працює з території ЄС, для влади Іспанії простіше. У свою чергу між Росією і Євросоюзом немає угоди в сфері цифрового законодавства.

Після закриття першого офіційного веб-сайту про референдум referendum.cat президент Женералітата Карлес Пучдемон у своєму Twitter опублікував дві нові адреси з серверами в Великобританії і Люксембурзі. Обидві сторінки закриті за рішенням суду.

Після цього каталонські хакери копіювали сайти і почали використовувати інші країни.

При цьому, зазначає газета, вибір Росії став невипадковим.

"В останні тижні соцмережі і політичні сайти цієї країни зробили каталонський криза трендом, який має на меті поглибити існуючі протиріччя і послабити не тільки Іспанії, але і весь ЄС", - зазначає El Pais.

Нині правоохоронні органи Іспанії закрили 144 сайти, пов'язані з референдумом.

"Варіантів безліч. Дискусії тривають": Як Україна може отримати і використати заморожені російські активи

понеділок, 29 квітень 2024, 9:14

Дискусії щодо використання заморожених активів РФ для допомоги Україні досі тривають. Колективне рішення буде озвучене на саміті G7. Про це розповів міністр юстиції Денис Малюська, передають Патріоти України. "США зробили перший важливий крок. Вони при...

Демократи в палаті Представників відреагували на істерики трампістки Грін щодо голосування за відставку спікера Джонсона

понеділок, 29 квітень 2024, 9:05

Жорстку критику спікера з боку трампістів в Конгресі спричинили винесення на голосування законопроекту про фінансування для України. Демократи в Палаті представників США не підтримають спроби відставки республіканця Джонсона, якщо ультраправа депутатка...