Сибірваш, друзі: Китай підтвердив підтримку територіальної цілісності і суверенітету України

Українська та китайська сторони висловили переконання, що стратегічні відносини між Києвом та Пекіном не залежать від третіх осіб.

Павло Клімкін під час візиту в Китай. Фото:mfa.gov.ua

В ході візиту в Китай міністр закордонних справ України Павло Клімкін провів переговори зі своїм китайським колегою Ван І. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу МЗС.

"Китайська сторона підтвердила підтримку територіальної цілісності і суверенітету України. Сторонами було висловлено переконання, що стратегічні відносини між Україною і Китаєм не залежать від третіх осіб", - йдеться в повідомленні прес-служби МЗС України, оприлюдненому в середу вдень.

Глави зовнішньополітичних відомств узгодили графік найближчих двосторонніх контактів, зокрема в рамках підготовки до чергового засідання Міжурядової українсько-китайської комісії.

"Сторони домовилися про практичні кроки з метою суттєвої лібералізації візового режиму між двома державами», - поінформували в українському МЗС, проте не конкретизували, про що саме домовилися глави зовнішньополітичних відомств двох країн.

Під час бесіди також були розглянуті стан і перспективи реалізації спільних інфраструктурних проектів.

"Міністр закордонних справ Китаю висловив підтримку участі України в китайській ініціативі "Один пояс, один шлях", повідомили в українському МЗС.

Сторони відзначили спільні підходи до необхідності реформування РБ ООН з метою утвердження її ефективної ролі в сучасних умовах.

F-16 можуть з'явитись в українському небі вже наступного тижня: У Повітряних Силах ЗСУ зробили інтригуючу заяву

четвер, 2 травень 2024, 1:45

Наразі закінчуються останні приготування інфраструктури та заходів захисту дислокацій дорогоцінних для України літаків від повітряних ударів ворога. У Повітряних силах ЗСУ озвучили орієнтир, коли в Україні почнуть "працювати" західні винищувачі F-16 - ...

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...