"Сидить на двох стільцях": Цимбалюк "накинувся" на Меркель через "ігри" з Путіним (відео)

Політика канцлера Німеччини Ангели Меркель є досить двоякою: з одного боку вона виступає за санкції проти Росії й засуджує її агресію в Україні, а з іншого активно лобіює будівництво газопроводу "Північний потік-2", повідомляють Патріоти України.

Крім того, вона заявила, що Європа просто не має права розривати відносини з Росією заради своїх же геостратегічних інтересів. Таку подвійну риторику в її виступі на Мюнхенській безпековій конференції зауважив український журналіст Роман Цимбалюк і проаналізував у своєму відеоблозі на Youtube.

"Пані Меркель як головний миротворець Європи виступила за максимальний діалог, в тому числі з Російською Федерацією. Меркель можна зрозуміти: вона керує країною, яка не веде бойових дій. І зрозуміло, що для них суто військові підходи є неприйнятними. Ну так, якщо подивитися карту Європи, поки Росія буде розширювати єдиний простір від Владивостока до Лісабона, пройде дуже багато часу, і вони зможуть якось відреагувати", — із сарказмом прокоментував він твердження лідера Німеччини про те, що конфлікт з Росією вимагає мирного рішення.

Крім того, Цимбалюка здивувала постановка Меркель в один ряд таких проблем, як санкційного тиску на Росію і будівництво газопроводу "Північний потік-2", який вже став своєрідним яблуком розбрату в Європейському союзі

"Це навіть якось смішно, коли в одному абзаці говорять про санкції проти Росії і тут же кажуть про священність "Північного потоку-2". Якось Ангела Меркель дуже сильно починає усміхатися, навіть таке враження, що вона щось приховує, коли повторює слова "газ" і "Росія". Це схоже на спробу всидіти на двох стільцях. З одного боку демонструвати лідерство в ЄС, з іншого боку не відпускати труби, якими йдуть російські газові потоки", — каже журналіст.

Підсумовуючи, він підкреслив, що до Європи і зокрема Німеччини сенс підступної політики Кремля почне доходити тільки тоді, коли російські триколори з'являться не на соборі в Солсбері, а на Бундестазі.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...