Силовики, зброя і реабілітація військових: Порошенко розповів, куди витратять $1,5 млрд Януковича

Конфісковані $1,5 млрд режиму Януковича оформлюються на державні рахунки.

Суд конфіскував  $1,5 млрд Януковича і його оточення. Фото: Главком.

Конфісковані 1,5 млрд доларів режиму екс-президента Віктора Януковича будуть спрямовані на посилення обороноздатності країни і виконання соціальних зобов'язань держави. Про це заявив президент України Петро Порошенко, пишуть Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

"Першим пріоритетом використання цих грошей буде відновлення боєздатності українського війська, Збройних сил, Нацгвардії. СБУ, ДПСУ та Нацполіціі", - заявив глава держави.

Крім того, ці кошти повинні піти на будівництво заводу з виробництва боєприпасів, закупівлю засобів радіозв'язку, контрбатарей та радарів, сучасних дронів.

"Дуже важливо, щоб ми почали будівництво гуртожитків для контрактників та військових готелів для офіцерів на території кожної бригад. Цю буде новий підхід в соціальний захист військовослужбовців. Дуже важливо, щоб частина коштів пішла на будівництво реабілітаційного центру для воїнів АТО, які постраждали під час російської агресії. Але важливо, щоб частина коштів пішла на соціальний захист найменш захищених верств населення", - підсумував Порошенко.

Відзначимо, що раніше глава РНБО Турчинов зазначив, що конфісковані кошти будуть спрямовані на "фінансування державного оборонного замовлення, суб'єктів сектора безпеки і оборони".

"Крім того, я переконаний, що крім безпеки і оборони, значна частина коштів може бути використана для фінансування серйозних соціальних програм, соціального захисту наших громадян", - зазначив він.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо про рішення суду, яким в екс-президента Януковича і його оточення конфісковано 1,5 млрд доларів..

Виконував завдання росіян: Харківський підприємець проведе п'ять років у тюрмі (фото)

середа, 24 квітень 2024, 19:14

Орджонікідзевський районний суд Харкова виніс вирок 44-річному приватному підприємцю з Харкова, який співпрацював із російськими окупантами. Чоловіка визнали винним і призначили йому покарання у вигляді п'яти років і шести місяців тюрми. У суді чоловік...

У Путіна особливий план: Армія РФ може почати великий наступ на Україну під час саміту НАТО, - Atlantic Council

середа, 24 квітень 2024, 17:50

Росія розпочала свою третю велику хвилю мобілізації в очікуванні майбутньої весняно-літньої кампанії. Президент Росії Володимир Путін 31 березня підписав указ про початок чергового призову на строкову військову службу, встановивши плановий показник до ...