Сирих яєць не шкодували: У Німеччині з бійкою демонтували золоту статую "султана" Ердогана

​Влада Вісбадена заявила, що давала дозвіл на установку скульптури, не знаючи, кого вона втілюватиме. Після цього «батьки міста» стали отримувати дзвінки від обурених громадян, які сприймають появу монумента як "сакралізацію" авторитарного президента.

У німецькому місті Вісбаден демонтували чотириметрову золоту статую президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана. Скульптура була встановлена на центральній площі Єдності Німеччини в рамках фестивалю Wiesbaden Biennale, який відомий своїми провокаційними об'єктами мистецтва. У 2018 році цей захід проходить під гаслом «Погані новини», зазначають Патріоти України.

Скульптуру демонтували в ніч на середу за допомогою пожежної бригади і підйомного крана. Відео операції в твіттері опублікувала поліція федеральної землі Гессен.Поліція повідомила, що статую вирішили прибрати з міркувань безпеки. Поруч з нею зав'язалася бійка за участю десятків людей. За даними місцевого видання Wiesbadener Kurier, противники Ердогана, багато з яких називали себе курдами, закидали скульптуру яйцями. Після цього зав'язали бійку з прихильниками турецького президента. Три людини були затримані.


У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...