Ситуація на Донбасі: Терористи атакували Авдіївку, під обстрілом - Широкине, - штаб

Бойовики не припиняють обстрілів, порушуючи режим тиші.

Терористи. Фото: ЖЖ

За виключенням поодиноких збройних провокацій з боку російсько-окупаційних військ, ситуація в зоні АТО залишається контрольованою і загалом характеризується дотриманням “режиму тиші”, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-центр штабу АТО.

За минулу добу російсько-окупаційні війська 21 раз відкривали вогонь по позиціях українських військових: 15 випадків зафіксовано на Маріупольському напрямку, 3 - на Донецькому та 3 - Луганському.

Так, на Маріупольському напрямку неспокійно було на ділянці фронту Широкине - Талаківка, де окупанти стріляли з 120 мм та 82 мм мінометів. Також, треба зазначити, що для здійснення морально-психологічного тиску на підрозділи сил АТО, противник застосував снайперські групи та стрілецьку зброю в районі Мар’їнки.

На Донецькому напрямку провокативні обстріли з боку російсько-окупаційних військ відбулися поблизу Авдіївки. При цьому ворог застосовував кулемети, стрілецьку зброю та гранатомети.

На Луганському напрямку бойовики зі стрілецької зброї обстріляли Попасну та Новозванівку. Зафіксовано проліт 1 БПЛА, який вів розвідку українських позицій в районі Новоазовська. Збройні Сили України, незважаючи на провокативні дії бойовиків, неухильно дотримуються Мінських угод.

Боєприпаси для України: В Чехії відповіли, скільки наразі зібрано коштів на снаряди для ЗСУ і скільки ще прагнуть зібрати цьогоріч

середа, 8 травень 2024, 4:15

До ініціативи Чехії щодо снарядів приєднались вже два десятки країн з Європейського союзу й НАТО. Кошти на близько 500 тисяч артилерійських снарядів для України вже зібрані нині в межах чеської ініціативи. Про це розповів міністр закордонних справ Чехі...

Завітали в гості ATACMS: В окупованому Луганську грандіозна пожежа (відео)

середа, 8 травень 2024, 1:45

Увечері у вівторок, 7 травня серія вибухів пролунала в окупованому Луганську. За попередніми даними там спалахнула нафтобаза. Про це повідомляють у соцмережах та росЗМІ із посиланням на окупаційну владу. . "Декілька вибухів пролунало в Луганську. У мі...