Ситуація на Донбасі: Терористи атакували сили АТО біля Новозванівки, під вогнем - Авдіївка

Обстріли тривають - бойовики не припиняють порушення режиму тиші на Донбасі.

Ілюстрація: ЖЖ

За минулу добу російсько-окупаційні війська 35 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників. Про це йдеться у ранковому зведенні прес-центру штабу АТО, повідомляють Патріоти України.

На Луганському напрямку зафіксовано 6 порушень “режиму тиші”. Противник вдавався до збройних провокацій з гранатометів та стрілецької зброї в районі Новоолександрівки, Новозванівки та Станиці Луганскій.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 23 порушення “режиму тиші”. В районі Мар’їнки, Водяного, Широкиного, Талаківки та Павлополя бойовики вели вогонь зі стрілецької зброї, кулеметів та гранатометів. Окрім того, по Широкиному вів вогонь снайпер, а по Талаківки бойовики відкривали вогонь з БМП.

На Донецькому напрямку зафіксовано 6 обстрілів. Окупанти вели вогонь із мінометів 82-го і 120-го калібру та відкривали вогонь зі стрілецької зброї, кулеметів та гранатометів по Авдіївці. Також по Авдіївці вів вогонь снайпер.

"Незважаючи на ці провокації, Збройні Сили України неухильно дотримуються Мінських угод", - наголошують у штабі АТО.

У повідомленні також зазначили, що підрозділи, які виконують завдання в зоні проведення АТО, продовжують вдосконалювати навички з метою підвищення рівня бойової готовості. Так, в одному із з’єднань проведено заняття з екіпажами бойових машин піхоти та танків.

Під час занять особовий склад отримав практичний досвід щодо водіння техніки за несприятливих погодних умов. Важливо, що кожен механік-водій подолав 15 кілометрів по пересічній місцевості.

Особливу увагу в ході занять інструктори приділяли підготовці військовослужбовців за контрактом, які прийшли на заміну шостої хвилі мобілізації.

На Росії посадили на 10 років бурята, який "планував вступити в легіон Свобода Росії" (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 5:58

Astra зазначає, що 26-річного чоловіка затримали в Кемерівський області, коли той "їхав у бік українського кордону". Другий Східний окружний військовий суд в Росії засудив 26-річного жителя Бурятії до 10 років колонії та штрафу 500 тисяч рублів. Чолові...

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...