Ситуація на Донбасі: Терористи атакували сили АТО на всіх напрямках

Бойовики збільшують кількість обстрілів.

Ілюстрація: ЖЖ

Проросійські бойовики активно обстрілюють позиції сил АТО на всіх напрямках. Про це повідомляє прес-центр АТО, передають Патріоти України.

На Донецькому напрямку з важкої артилерії 122 мм калібру окупанти випустили більше 75 снарядів по нашим позиціям в населених пунктах Зайцеве і Дача, на північ від Красногорівки ворог впустив ще 40 снарядів калібру 152 мм. Крім цього, по захисникам Авдіївки ворог бив з 120 і 82 мм мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Також, 120 мм міномети окупанти активно застосовували в Семигір'ї і Невельському.

З мінометів калібру 82 мм і великокаліберних кулеметів противник вів вогонь Світлодарську, Луганському та Троїцькому, гранатомети різних систем і кулемети крупного калібру застосував по Верхньоторецькому, автоматичні станкові гранатомети використовував в районі Майорського, в Світлодарському та поблизу Луганського задіяв бойові машини піхоти і провів неприцільний обстріл з 120 мм мінометів.

Маріупольський напрямок Бойовики застосували важку артилерію тричі: в першій половині дня з установок 122 мм калібру відкрив вогонь по Мирному, калібром 152 мм обстріляв позиції в Сіонітному, з настанням темного часу доби півсотні снарядів калібру 152 мм випустив по укріпленнях в районі Талаковки. З мінометів 120 мм калібру російські окупанти неодноразово обстріляли наших армійців в Мар'їнці та Водяному.

Також в Красногорівці ворог застосував 82 мм калібр мінометів, по Мар'їнці та Новотроїцькому великокаліберні кулемети, в Миколаївці і Водяному використовував гранатомети, в Старогнатівці стрілецьку зброю. За захисникам Широкиного противник відкривав вогонь з гранатометів і великокаліберних кулеметів, а поблизу Гнутового застосував БМП.

З мінометів калібру 82 мм і автоматичних станкових гранатометів вогонь вівся в Кримському, в Новозванівці і Золотому ворог відкривав вогонь з гранатометів, в Новоолександрівці з кулеметів великого калібру, в Лопаскіно зі стрілецької зброї. Поблизу Золотого і Новоалександрівки активізувався снайпер. Тричі на добу зафіксовано проліт БПЛА бойовиків.

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...