Ситуація на Донбасі: Терористи атакували сили АТО під Авдіївкою, під ударом - Широкіне, - штаб

Бойовики не припиняють провокаційних обстрілів українських військових на всіх напрямках.

Ілюстрація: ЖЖЗа минулу добу російсько-окупаційні війська 40 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників. Про це йдеться у ранковому зведенні штабу АТО, передають Патріоти України.

Зокрема 12 порушень “режиму тиші” зафіксовано на Луганському напрямку. Противник вдавався до збройних провокацій в районі Новоолександрівки, Новозванівки, Балки Крутенької, Трьохізбенки та Станиці Луганської, при цьому застосувавши стрілецьку зброю, кулемети та гранатомети. По Новоолександрівці, Новозванівці та в районі Балки Крутенької ворог застосував проти сил АТО міномети 120-го калібру.

На Донецькому напрямку зафіксовано 8 обстрілів. Під ворожий вогонь з гранатометів та стрілецької зброї потрапили населені пункти Авдіївка, Піски, Опитне, Новгородське та Верхньоторецьке. Також неподалік Авдіївки та Верхньоторецького ворог відкривав вогонь з мінометів калібром 82-мм.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 20 випадків порушення російсько-окупаційними військами режиму припинення вогню. Збройні провокації ворога зафіксовано районі Водяного, Чермалика, Мар’їнки, Широкиного, Гнутового, Павлопіля та Старогнатівки.

Окрім гранатометів та стрілецької зброї в районі Тарамчука противник застосував проти сил АТО міномет калібром 82-мм. Також неподалік Мар’їнки, Широкіного та Гнутового зафіксовано снайперський вогонь противника. За добу що минула, в районах проведення антитерористичної операції виявлено чотири прольоти БПЛА противника.

"Росіяни свідомо намагалися вбити якомога більше людей": Генпрокурор показав момент удару по Одесі ракетою із касетним боєзарядом (відео)

вівторок, 30 квітень 2024, 13:06

Генеральний прокурор Андрій Костін показав момент удару по Одесі російською балістичною ракетою Іскандер із касетним боєзарядом. Відповідне відео він опублікував у Facebook, передають Патріоти України. Він зазначив, що країна-агресор Росія цинічно нехт...

"Багато в чому Путін прискорив велику кількість тих подій, яким він намагався запобігти", - Блінкен

вівторок, 30 квітень 2024, 11:59

Росія переорієнтувала економіку на воєнні рейки, але це не принесе їй довгострокового успіху. Про це держсекретар США Ентоні Блінкен сказав на спеціальній зустрічі Всесвітнього економічного форуму "Глобальна співпраця, зростання та енергія для розвитку...