Ситуація на Донбасі: Терористи атакували Водяне і Широкіне, під обстрілом - Старогнатівка

Противник вдався до збройних провокацій на лінії фронту.

Ілюстрація: ЖЖЗа минулу добу бойовики 37 разів відкривали вогонь по позиціях українських сил в зоні АТО. Про це прес-центр штабу АТО повідомляє на сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

"Обстріли та провокативні дії окупантів носять неприцільний та провокативний характер з метою викликати вогонь у відповідь з боку Збройних Сил України, але українські захисники неухильно дотримуються Мінських угод", - йдеться в повідомленні. Зокрема, на Маріупольському напрямку зафіксовано 20 порушень "режиму тиші".

"Противник вдався до збройних провокацій в районі Водяного, де із забороненої Мінськими домовленостями артилерії 122-го калібру обстріляв українські опорні пункти, а по захисникам Широкиного застосував міномети 82-го калібру", - повідомили в штабі.

Також бойовики відкривали вогонь по військовослужбовцях ЗСУ з БМП-2 в Широкино. Гранітне, Мар'їнка, Старогнатівка, Широкино і Талаковка були обстріляні з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї.

На Луганському напрямку зафіксовано 9 порушень "режиму тиші". Бойовики вели вогонь з БМП, протитанкового ракетного комплексу, гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї по Новоолександрівці. Також тут відкривав вогонь снайпер.

На Донецькому напрямку зафіксовано 8 порушень "режиму тиші". Провокаційні обстріли з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї бойовики вели по позиціях українських сил в Авдіївці та Луганському.

У штабі наголосили, що про всі випадки використання бойовиками забороненого мінськими угодами озброєння, українська сторона інформує місію ОБСЄ.

"Мета цього саміту - об'єднати країни": Кулеба пояснив, чому Росію не кличуть на саміт миру

четвер, 2 травень 2024, 11:30

Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Росію не запрошено на Глобальний саміт миру, адже сідати за нею стіл переговорів немає сенсу. Від РФ неможливо буде домогтися сумлінних дій.Про це міністр сказав у інтерв'ю Foreign Policy, передають Патріоти ...

Ворога чекає лише смерть: Сирський показав відео знищення окупантів на фронті в Україні (відео)

четвер, 2 травень 2024, 11:27

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав відео знищення росіян на фронті в Україні, передають Патріоти України. Відео знищення ворога показав командувач Сухопутними військами Олександр Сирський. "Невпинна бойова робота Сил оборони України - вор...