Ситуація на Донбасі: Терористи із забороненої зброї атакували сили АТО у Зайцевому

Ворог продовжує влаштовувати вогневі провокації.

Ілюстрація: ЖЖЗа минулу добу в районі проведення антитерористичної операції російські окупаційні війська 71 раз відкривали вогонь по позиціях Сил АТО. Зокрема 26 разів на Маріупольському, 30 на Донецькому та 15 на Луганському напрямках, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-центр штабу АТО.

Також з 11 години ранку до 20 години вечора тривали ворожі мінометні обстріли житлових районів населених пунктів поблизу Донецька.

На Донецькому напрямку противник не припиняє збройні провокації на ділянці Красногоріка - Авдіївка - Горлівка. Тут російські окупанти застосували 120 та 82 мм міномети, гранатомети, кулемети великого калібру та стрілецьку зброю. Під Луганським та Майорським БМП.

Найгарячіше було у Зайцевому, там ворог застосував заборонену Мінськими домовленостями надважку ствольну артилерію.

На Маріупольському напрямку ворог вів вогонь по українських опорних пунктах з мінометів різного калібру, гранатометів та кулеметів.

Гаряче було в Красногорівці. В Мар'їнці, Широкиному, Талаківці та Водяному ворог застосував бойові машини піхоти. Танк та снайперський вогонь зафіксовано у Мар'їнці.

На Луганщині окупанти вели як прицільний так і хаотичний мінометний та гранатометний вогонь по Новозванівці та Кримському.

Новоалександрівка і Золоте потрапили під ворожий гранатометний вогонь. В Станиці Луганській ворог застосував БМП. В Новозванівці також активізувався снайпер. В районі Донецька противник організував розвідувальні польоти БПЛА.

"Мы русские! Мы победим!": Титуловану російську спорстменку викрито у підтримці війни проти України

четвер, 16 травень 2024, 21:30

Російська п'ятиборка Ульяна Баташова, яка отримала статус «нейтральної» та отримала допуск до міжнародних змагань, в соціальних мережах підтримує війну проти України Про це інформує Base of Ukrainian Sports, передають Патріоти України. . В Instagram Б...

"Піднімайте руки, виходьте": У ГУР Міноборони показали вуличні бої у Вовчанську (відео)

четвер, 16 травень 2024, 21:20

Українські військові Головного управління розвідки Міноборони знищують російських окупантів під час вуличних боїв у Вовчанську Харківської області. Відповідне відео опубліковано у Facebook української військової розвідки 16 травня, передають Патріоти У...