Ситуація на Донбасі: Терористи зменшили кількість обстрілів, не виключені провокацїі, - штаб

Цілковитого режиму тиші, як планувалося,не вдалося встановити.

Терористи. Фото: ЖЖ

Ситуація в районі АТО залишається неспокійною на всіх напрямках - незаконні збройні формування 25 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО, передають Патріоти України.

Так, за добу було зафіксовано 14 випадків порушення режиму тиші на Донецькому, 10 - на Маріупольському та 1 - на Луганському напрямках.

Зокрема, на Донецькому напрямку противник вів вогонь з 120-мм мінометів по позиціях українських військових в Авдіївці. Крім того, Авдіївку обстріляли з автоматичних гранатометів станкових, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, а позиції в Верхнеторецком - зі стрілецької зброї.

По Заячому бойовики били з автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів, також зафіксована снайперська активність.

На Маріупольському напрямку терористи застосували вогнепальну зброю в Мар'їнці, Новотроїцькому, Старогнатовке і Богданівці. Також за Старогнатовке бойовики били з мінометів 82-мм калібру, а за Павлополю - з автоматичних танкових гранатометів.

У Широкіно бойовики застосували великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю, також активізувався снайпер. На Луганському напрямку противник вів вогонь із стрілецької зброї по Станиці Луганської.

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставку Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...

"Коли ти сидиш, скажімо, в Петербурзі": Буданов спрогнозував новий наступ росіян та назвав умову закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:45

Вже у червні Росія може почати великий наступ, щоб спробувати захопити всю територію Донецької та Луганської областей. Після цього росіяни зосередяться на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки та їхніх наслідках. Так вважає очільник Головн...