Ситуація на Донбасі: Ворожа артилерія і танки атакують Авдіївку, - штаб АТО

Бойовики вели вогонь із забороненої зброї.

Ілюстрація: ЖЖЗа добу бойовики посилили обстріли на Донбасі – зафіксовано 76 випадків порушення тиші: 37 – на Донецькому, 27 – на Маріупольському та 12 – на Луганському напрямках. Ввечері 28 серпня окупанти випустили по Авдіївці понад 100 снарядів калібру 122 мм. Про це повідомляє штаб АТО, передають Патріоти України.

До світанку противник вів вогонь з важкої артилерії 152 мм калібру по Архангельському. На ділянці Авдіївка-північні околиці Горлівки окупанти активно застосовували міномети забороненого 120 мм калібру, гранатомети та кулемети. А по Авдіївці ворог знов провів масований обстріл з танків, випустивши понад 40 снарядів. У районі Світлодарської дуги супротивник застосував міномети та бойові машини піхоти, по Новоселівці Другій – протитанковий ракетний комплекс.

По укріпленнях у Луганському, Пісках та Авдіївці – зенітні установки. Захисники Пісків та Опитного потрапили в снайперські приціли. У Мар’їнці зафіксовано активність бойових машин піхоти.

Ворог випустив понад 60 артилерійських снарядів калібру 122 мм по Широкиному, ще біля семи одиниць - по укріпленнях в Талаківці. У Тарамчуку та Талаківці противник вів мінометний, гранатометний та кулеметний вогонь, Широкине, Водяне, Новотроїцьке та Гнутове обстрілював з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів, у Новогригорівці та Старогнатівці вогонь відкривався з автоматичних станкових гранатометів. До того ж тут і у Широкиному проявив себе снайпер.

По позиціях у Новоолександрівці, Новозванівці та Жовтому бойовики стріляли з гранатометів, у Золотому застосували стрілецьку зброю. Обстріли Станиці Луганської тривали з використанням мінометів 82 мм калібру, гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї. Поблизу позицій Новоолександрівки активізувався снайпер. Двічі над нашими позиціями зафіксовано проліт БПЛА.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...