Ситуація в зоні АТО: терористи вдарили по Красоногорівці - випущено понад 150 мін та снарядів, - штаб

Минула доба на сході видалася неспокійною - ворог атакував українських військових на всіх напрямках.

Терористи "ЛДНР". Фото: fitsoul-fitbody.com

З початку минулої доби члени незаконних збройних формувань на Донбасі активно обстрілювали позиції українських військовослужбовців.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці в Facebook, повідомляють Патріоти України.

Так, терористи вели вогонь по позиціях сил антитерористичної операції із заборонених видів озброєння.

"Всього за добу незаконні збройні формування 31 раз обстріляли укріплення сил АТО, 14 випадків відкриття вогню зафіксовано на Донецькому, 11 на Маріупольському та 6 на Луганському напрямках", - йдеться в повідомленні.

Найактивніше ворог діяв поблизу Красногорівки на Маріупольському напрямку, де з 21.00 та до опівночі зі сторони тимчасово окупованої Старомихайлівки стріляли з мінометів калібру 82 та 120 мм, танків та артилерійських систем калібру 152 мм, випустивши при цьому більше 150 мін та снарядів.

Крім того, під вогнем з автоматичних гранатометів опинились українські позиції неподалік Мар’їнки, а зі стрілецької зброї поруч Гнутового, Талаківки та Широкиного.

Терористи на Донецькому напрямку обстрілювали опорні пункти українських військових в районі шахти Путилівська (Бутівка) з мінометів калібру 82 мм, а неподалік Зайцевого та Авдіївки - з мінометів калібру 120 мм.

Укріплення поруч Майорська та Луганського терористичні війська обстрілювали зі стрілецької зброї, кулеметів та гранатометів.

На Луганському напрямку під ворожим вогнем з гранатометів різних систем опинились опорні пункти неподалік Попасної та Новоолександрівки, а поруч з Новозванівкою – з мінометів. В окремих випадках українські бійці відкривали вогонь у відповідь.

Нагадаємо, раніше сили АТО повідомили, що знищили бойовий танк терористів на окупованому Донбасі.

"Диму без вогню не буває": Путін був на межі життя та смерті, - оккультист

вівторок, 7 травень 2024, 7:22

Чутки про смерть диктатора РФ Володимира Путіна не відповідають дійсності. Однак восени 2023 року, коли вони вибухнули, глава Росії справді мав критичний момент. Про це розповів відомий російський окультист та філософ Андрій Космач в інтерв'ю блогеру М...

Істерики та погрози Путіна не ввели в оману: Сполучені Штати не бачать ознак, що росіяни застосують ядерну зброю проти України, - Держдеп США

вівторок, 7 травень 2024, 7:15

У Державному департаменті США прокоментували анонс російських навчань з використанням тактичної ядерної зброї. Про це заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер. . "Риторика Росії - ядерна риторика - є безрозсудною та безвідповідальною впр...