"Так, ми порушуємо кодекс етики корумпованої, непридатної, мафіозної структури", - Сакварелідзе

Екс-заступник Шокіна розповів, що два дні тому у нього була зустріч з Порошенком, який питав, чи не збирається Сакварелідзе піти у відставку.

Давид Сакварелідзе. Фото:www.novostimira.com.ua

Ви уявіть собі, що думає сьогодні рядовий слідчий дивлячись на звільнення заступників Генерального прокурора України? Таке питання поставив під час прес-конференції Давид Сакварелідзе, якого сьогодні звільнили за нібито порушення прокурорської етики, передають Патріоти України з посиланням на Українську правду.

"Так, ми порушуємо кодекс етики корумпованої, непридатної, мафіозної структури. На жаль, де працюють багато порядних людей. Але їх ця система тисне сьогодні. У них немає можливості і виходу, особливо, коли вони дивляться на нас. Коли два заступника генерального прокурора не можуть цю систему зламати. Навпаки, їх звільняють, на них заводять справи. І ви уявіть собі, що думає рядовий слідчий сьогодні. Що думає пересічний прокурор?", - задався питанням екс-заступник Генерального прокурора України.

Сакварелідзе розповів, що два дні тому у нього була зустріч з президентом. Порошенко питав у нього, чи не збирається він піти у відставку через акції, які проводилася біля будівлі Генпрокуратури в підтримку Сакварелідзе.

"Я сказав, що не збираюся сам звільнятися, бо мій обов'язок - боротися до кінця за зміни. Але після цього пішов наказ про звільнення сьогодні", - сказав Сакварелідзе, додаючи, що сьогодні також зустрічався з Порошенком і той запевнив його, що Шокін не погоджував з ним звільнення Сакварелідзе.

"Я б хотів, щоб правила гри змінилися. Мова не йде про повернення Давида на посаду заступника Генерального прокурора. Чи змінюються правила в ГПУ, чи приходять туди нові люди?

Чи покарають за незаконні дії людей, і не важливо хто це - Генерального прокурора Шокіна, заступника генпрокурора Столярчука, заступника генерального прокурора Севрука. Чи покарають цих людей за саботаж чи все продовжиться далі?" - риторично запитав Сакварелідзе.

Керченський міст підірвали твердим ракетним паливом в еквіваленті 10 тонн тротилу – російські ЗМІ

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:32

Для підриву Керченського мосту у жовтні 2022 року використовувався саморобний вибуховий пристрій потужністю, еквівалентною 10 тоннам тротилу. В його основі було тверде ракетне паливо, заховане у бобіни поліетиленової плівки. Про це пише російський Коме...

Російські військовослужбовці показово увійшли на авіабазу США в Нігері, котрі вояки Пентагона вимушені залишити за вимогою місцевої хунти - Reuters

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:14

Російські військовослужбовці увійшли на авіабазу в Нігері, де дислокуються американські війська. Про це у четвер, 2 травня, повідомляє Reuters з посиланням на анонімного високопоставленого представника американського оборонного відомства. За його слова...