Так вони розуміють "покращення у відносинах": Угорщина продовжить блокувати комісію Україна-НАТО

Петер Сійярто заявив, що Україна не досягла жодного прогресу щодо закону про освіту та не впровадила рекомендації Венеціанської комісії.
Петер Сійярто. Фото: Рейтерс.

Угорщина продовжить блокувати Комісію Україна-НАТО на рівні міністрів. Таке рішення міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто висловив під час зустрічі з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним на полях засідання глав МЗС країн ЄС у Люксембурзі. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на DW.

Крім того, Сійярто заявив, що Україна не досягла жодного прогресу щодо закону про освіту та не впровадила рекомендації Венеціанської комісії. Глава МЗС Угорщини також висловив невдоволення петицією щодо врегулювання статусу громадян України з подвійним і більше громадянством країн ЄС, а також внесенням низки громадян Угорщини, зокрема і самого Сіярто до бази сайту "Миротворець". Обидва урядовці зазначили, що наразі конфлікт між країнами не вирішено, проте є суттєвий прогрес. "Нам треба знайти шлях, як порозумітися з Угорщиною, це – складний шлях", – підсумував Клімкін. За словами Сійярто, він також хотів би "укріплювати та покращувати відносини".

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...