Таке "свято" зіпсували: МЗС РФ ганьбить сейм Польщі за декомунізацію та дерадянізацію

У відомстві Лаврова заявили, що рішення польського сейму про знесення пам'ятників, що прославляють Радянську армію, провокує подальше загострення в російсько-польських відносинах.

МЗС РФ. Ілюстрація:newzz.in.ua

Ухвалені Сеймом Польщі поправки до закону про заборону пропаганди комунізму або іншого тоталітарного ладу вдарять по пам'ятних об'єктах, "установлених на честь подвигу Червоної армії, яка звільнила Польщу від нацистського ярма, а польський народ – від тотального знищення". Про це йдеться в офіційній заяві міністерства закордонних справ Росії, передають Патріоти України.

"Із особливим блюзнірством польська влада приурочила це рішення до святого і трагічного для нас дня початку гітлерівської агресії проти СРСР. Інакше як ганебним глумлінням над пам'яттю загиблих такі дії не назвеш. Переконані, що багато хто і в Польщі не сприймає цієї ницої поведінки. Ті, хто продовжує кампанію "війни" з пам'ятниками, повинні розуміти, що провокують подальше загострення в російсько-польських відносинах", – заявили у відомстві Лаврова.

Як повідомлялося раніше, сейм Польщі 22 червня проголосував за внесення поправок до закону про заборону пропаганди комунізму або іншого тоталітарного ладу в назвах будівель та об'єктів, що передбачає знесення пам'ятників радянської епохи, зокрема меморіалів на честь Радянської армії.

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...