Там де три, там і четвертий - даєш балканський фронт: МЗС РФ попереджає про наслідки щодо вступу до НАТО Чорногорії

Російське дипломатичне відомство попереджає, що це може мати "дестабілізуючі наслідки" для системи євроатлантичної безпеки.

МЗС РФ незадоволене запрошенням НАТО, яке Альянс зробив Чорногорії. Ілюстрація:www.1tv.ru

Міністерство закордонних справ Росії назвало рішення НАТО про переговори із Чорногорією щодо її вступу в Альянс "конфронтаційним кроком". Про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті російського зовнішньо-політичного відомства, зазначають Патріоти України.

У повідомленні МЗС РФ також сказано, що переговори НАТО з Чорногорією можуть мати дестабілізуючі наслідки для системи євроатлантичної безпеки.

У російському зовнішньополітичному відомстві також звинуватили НАТО у "безмірному розширенні свого геополітичного простору", "штучному поділі держав на "своїх" і "чужих"" і "просуванні уявлень про власну безпеку на шкоду безпеці інших".

На думку МЗС РФ переговори НАТО з Чорногорією - це новий виток експансії Аьянсу, який "змушує до відповідної реакції".

Нагадаємо, у вівторок, 2 грудня, генсек НАТО офіційно запросив Чорногорію стати 29-м членом Альянсу.

Як відомо, Росія традиційно виступає проти розширення Альянсу на схід. Москва неодноразово заявляла, що прийняття Чорногорії негативно позначиться на європейській безпеці, а також на відносинах альянсу з РФ.

У ворога мінус склад БК й не тільки: Військові відпрацювали дронами по позиції окупантів на півдні (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 9:53

Сили оборони відпрацювали дронами та гаубицею по ворожій позиції на півдні України. Внаслідок ударів є загиблі серед окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Facebook-сторінку командування Сил спеціальних операцій (ССО) Збройних сил Украї...

"Лупити по російським НПЗ - це щастя ескалації на шляху до перемоги. Без дизелю рашисти стануть на коліна", - журналіст

понеділок, 29 квітень 2024, 9:23

"Якщо чесно, бомбьожки НПЗ стали для мене єдиним дофаміном. Коли розплющую очі зранку, то перше в нічних новинах - скільки й де рашисти нам розхерачили об'єктів. Якщо немає нашої нафтопереробної симетрії - стає геть грустно. Бо це дуже дієва річ", - пи...