Тепер більш професійну: Росія створює нову шпигунську мережу у Великій Британії, - західні ЗМІ

Британські чиновники впевнені, що Головне розвідувальне управління Генштабу РФ ліквідували після провалу отруєння Сергія Скрипаля в Солсбері, а шпигунські операції тепер очолює Служба зовнішньої розвідки.

Росіяни відправляють в Британію нових шпигунів? Ілюстрація: УНІАН.

Російська Федерація намагається створити на території Великої Британії нову шпигунську мережу після викриття підозрюваних у хімічній атаці в Солсбері. Про це йдеться в матеріалі газети Daily Mail, інформують Патріоти України.

Повідомляється, що розвідувальні сили Британії стурбовані спробами Росії відновити позиції в країні. Зокрема, місцеві чиновники впевнені, що Головне розвідувальне управління Генштабу РФ ліквідували після провалу отруєння Сергія Скрипаля в Солсбері, а шпигунські операції тепер очолює Служба зовнішньої розвідки (СЗР).

Також у британській розвідці зростають побоювання стосовно того, що СЗР становить велику загрозу через більш високий професіоналізм її співробітників. Як зазначило одне з високопоставлених джерел, Лондон побоюється того, чого не знає про СЗР.

"Якщо Москва зараз виділяє більше ресурсів для СЗР і більше свободи для роботи у Великій Британії, що, як ми вважаємо, відбувається сьогодні, то це викликає значно більшу стурбованість, оскільки вони більш професійні", - зауважило джерело.

"На жаль, це єдина втішна інформація": Загибель 6-річного хлопчика після удару росіян по Дніпропетровщині не підтвердилася

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:14

Внаслідок удару РФ по Синельниковому Дніпропетровської області у п’ятницю, 19 квітня, загинуло шестеро людей, серед яких двоє - діти. Раніше повідомлялося про загибель 6-річного хлопчика, але ця інформація не підтвердилася. Про це написав начальник Дні...

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...