Тепер кортежем доправлять до Софії: Томос вже в Україні

7 січня томос буде розміщено у Софії Київській для проведення урочистого богослужіння.

Томос про автокефалію Православної церкви України. Ілюстрація: Главком.

Ввечері у неділю, 6 січня, літак з Томосом про автокефалію Православної церкви України (ПЦУ) приземлився в українській столиці, передають Патріоти України.

«Нам вдалося з'ясувати, що документ вже прибув до України і наразі знаходиться під охороною», — йдеться у повідомленні телеканала "Прямий". Вранці 7 січня Томос буде розміщено у Софії Київській для проведення урочистого богослужіння.

Протягом певного часу доступ до Томосу вірянам буде обмежено. Після того, як богослужіння відбудеться, документ буде перенесено до трапезного храму Софії Київської, де всі охочі зможуть його побачити.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...