Тепер треба їхати у Тбілісі та Гельсінкі: Центрвиборчком України закрив дільниці для голосування в Росії

На території Російської Федерації діяло п'ять виборчих дільниць – у Москві, Санкт-Петербурзі, Ростові-на-Дону, Єкатеринбурзі та Новосибірську.

Українцям у РФ доведеться їхати голосувати в інші місця. Фото: ЕРА.

Центральна виборча комісія України закрила дільниці для голосування в Росії. Про це йдеться в постанові №274, опублікованій на сайті ЦВК 31 грудня, передають Патріоти України.

За підсумками розгляду подання Міністерства закордонних справ України від 19 грудня 2018 року, ЦВК внесла зміни до переліку закордонних виборчих дільниць, утворених на постійній основі.

На території Російської Федерації діяло п'ять виборчих дільниць – у Москві, Санкт-Петербурзі, Ростові-на-Дону, Єкатеринбурзі та Новосибірську. Громадяни України, які проживають у РФ, тепер зможуть голосувати в посольствах у Грузії, Казахстані та Фінляндії. Постанова розширює межі відповідних виборчих дільниць у Тбілісі, Астані та Гельсінкі.

Як ідеться в документі, дипломатичні установи України мають опублікувати цю інформацію в доступних громадянам України ЗМІ на територіях згаданих держав протягом п'яти днів.

Загрожує 20 років в'язниці: ФСБ затримала українця на кордоні з Грузією, - росЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 16:52

У Північній Осетії затримали громадянина України за підозрою в передачі українським спецслужбам інформації про розташування російських військових. Про це повідомляє місцеве видання "15-регіон" з посиланням на пресслужбу прикордонного управління ФСБ Рос...

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...