Терорист Гіркін та націонал-більшовик Лімонов беруть курс на приєднання Білорусі та України до РФ

У Москві під головуванням екс-ватажка бойовиків "ДНР" Ігоря Стрєлкова-Гіркіна відбулися установчі збори так званого "Комітету 25 січня", основною метою якого є приєднання до Росії нових територій.

Учасники зібрання. Фото:http://nn.by/

25 січня, в офісі руху "Новоросія" в Москві під головуванням екс-ватажка бойовиків "ДНР" Ігоря Стрєлкова, відбулися установчі збори "Комітету 25 січня". Основна мета нового руху - приєднання до Росії нових територій. Про це пише білоруський сайт Наша Ніва, інформують Патріоти України.

На засіданні були присутні письменник-нацбільшовик Едуард Лимонов, редактор сайту "Супутник і погром" Єгор Просвірін, засновник незареєстрованої Національно-демократичної партії Костянтин Крилов, письменник-футуролог Максим Калашніков, блогер Ель Мюрід (Анатолій Несміян). Все це крайньо праві, маргінальні російські політичні сили, зазначає сайт.

"Мы сошлись во мнении о том, что положение РФ скатывается к системному краху, что прозападные либералы уже не скрывают своего злорадства и заранее примеряются к власти, и что сама власть РФ делает все для своего падения. Ситуация сильно напоминает канун Майдана на Украине. При этом в стране нет здравой Третьей силы, противостоящей как тупиковым, обанкротившимся охранителям, так и прозападным белоленточным", - написав на своїй сторінці в ЖЖ Максим Калашніков.

Едуард Лімонов визначив мету комітету наступним чином: "Щоб Росія не дісталася ходорковським лібералам. Ставлення до існуючої влади - прохолодно помірне".

Серед своїх цілей комітет "25 січня" називає: на перших порах не дати Росії розвалитися, а в майбутньому - "вести політику на возз'єднання російського народу в одній державі". "При цьому росіяни для нас - це (як до 1917 г.) триєдність великоросів, малоросів-українців і білорусів". Таким чином рух виступає за ліквідацію не лише української, але й білоруської незалежності.

"Чинна влада хвора і зайнята саморуйнуванням. Нав'язуватися їй в помічники ми не маємо наміру. І вимащуватися в ній - теж. Вона зараз на очах перетворюється на ходячого мерця, убивши саму себе економічним ідіотизмом останніх півтора десятків років", - заявив Калашніков.

Як писав сайт "Білоруський партизан", в останні кілька років в Білорусі активізувалися організації, що проповідують експансію "русского мира" і не визнають Білорусь самостійною державою, а білорусів - окремою нацією.

Як правило, за ними стоять представники так званого "казацтва" і православної церкви. Особливо сильною є їх активність в Гродненській і Могилевській областях.

"Терор серед білого дня": Окупанти вдарили по Дергачах під Харковом, постраждало багато дітей

четвер, 2 травень 2024, 20:04

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про наслідки російського удару по Дергачах, унаслідок якого постраждало вісім дітей, передають Патріоти України. «Два влучання, одне з них — біля спортивного клубу, інше — в землю. Загалом унаслідок російс...

"Без нашої участі - це несерйозно": Пєсков відреагував на те, що РФ не покликали на Саміт миру у Швейцарії

четвер, 2 травень 2024, 19:15

У Кремлі назвали "Глобальний саміт миру", який пройде 15-16 червня у Швейцарії, не налаштованою на результат ініціативою, передають Патріоти України. Заяву прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова цитують російські пропагандистські ЗМІ. За його словами, бе...