Терористи залишили зброю і тікали: Українські військові потужно відбили атаку окупантів у районі Авдіївки (фото)

Сьогодні зранку військові Збройних сил України успішно відбили атаку російських окупантів у районі Авдіївки Донецької області. Про це заявив на брифінгу представник прес-центру операції Об'єднаних сил Олексій Жуганов, йдеться на сторінці ООС у соціальній мережі Facebook, повідомляють Патріоти України.

"О 6-й годині ранку відмічено намагання противника вести активні штурмові дії. В районі населеного пункту Авдіївка наші захисники успішно відбили атаку ворога. Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил в ході бою не допущено", - йдеться у повідомленні.

"Дві групи окупантів, будучи повністю впевненими, що приховано висуваються до позицій наших військ, насправді лише підійшли на дальність ефективного ведення вогню. Пересування ворога постійно контролювалося", - йдеться у повідомленні прес-центру штабу ООС.

Зазначається, що окупанти відступили, але не всі. "Деяких встигають винести. Їм вже не воювати. Завершує справу резервна група під командуванням молодшого лейтенанта Олександра Чабана, яка прочісує місце бою й переконується в тому, що противника на підступах до наших позицій немає. Ворог на полі бою залишив зброю – ручний кулемет РПК, який за номерним обліком ніколи не перебував у ЗСУ", - додали військові.

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...