​The Washington Post: "Росія хоче окупувати Азовське море, як і Крим. Ми зміцнюємо військових там і відкриваємо справу у міжнародному суді", - Порошенко

Україна битиметься і на морі, якщо знадобиться

Мета Росії - окупувати Азовське море так само, як був окупований Крим. Про це сказав президент Петро Порошенко в інтерв'ю The Washington Post, передає прес-служба адміністрації президента, зазначають Патріоти України.

«Це жорстке порушення міжнародного права, і ми не можемо цього прийняти. Ми зміцнюємо військових там і відкриваємо справу проти Росії в міжнародній постійної палаті третейського суду», - сказав голова держави.

Порошенко підкреслив, що Росія не має права атакувати або зупиняти українські судна. «Якщо Росія не зупиниться, у нас є тільки один інструмент - санкції», - заявив президент.

13 вересня в Азовському морі в районі Должанскої коси прикордонний катер ФСБ РФ наблизився до українського катеру Морської охорони та створив провокаційну ситуацію.

Держприкордонслужба відправила приблизно 270 спецназівців на службу в підрозділи на Азовському і Чорному морі.

На засіданні РНБО 6 вересня прийнято рішення посилити військово-морську присутність України в Азовському морі. Там буде створена корабельно-катерне угруповання ВМС ЗСУ, розроблена відповідна інфраструктура, підрозділи берегової оборони забезпечать новітньою високоточною ракетною зброєю та інше.

Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...

"Навіть такою малою кількістю": Згурець назвав пріоритетні цілі для застосування ATACMS

середа, 24 квітень 2024, 11:24

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що пріоритетними цілями для застосування ATACMS дальністю 300 км є ворожі командні пункти й бази зберігання боєприпасів. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспрес...