Тягнув Росію до Гааги: Вбитий у Києві полковник ГУР працював над доказами агресії РФ

Загиблий проводив унікальні розвідувальні операції в глибокому тилу бойовиків на Донбасі.

Фото: ЗМІ

Полковник ГУ розвідки міністерства оборони України Максим Шаповал, якого підірвали в машині 27 червня, був командиром підрозділу глибинної розвідки і забезпечував докази причетності Росії до збройної агресії проти України. Про це з посиланням на джерело в правоохоронних органах пише LB.ua, повідомляють Патріоти України.

«Це завдяки йому Україна обґрунтувала свою позицію в Гаазі про причетність Росії до збройної агресії, а перед цим надала всі такі задокументовані факти дипломатичними каналами та каналами обміну розвідувальною інформацією з розвідувальними органами союзників», - сказав співрозмовник видання.

За словами джерела, Максим Шаповал безпосередньо брав участь не тільки в плануванні, але й у проведенні розвідувальних рейдів в глибокий тил окупованих територій.

«Унікальність розвідувальних операцій полягала в тому, що застосовувалися засоби документування російських окупаційних військ, їх переміщень, наявності сучасних зразків систем РЕБ та засобів ураження. В тому числі в такому вигляді, щоб це могло служити безумовним доказом збройної агресії Росії проти України, особливо в застосуванні штатних БТРГ і новітніх систем ураження, які виробляються тільки в Росії», - сказав він.

Також повідомляється, що окремі розвідувальні операції стосувалися своєчасного оповіщення про розгортання російської артилерії, у тому числі далекобійної, а це значно знижувало втрати серед українських військових і мирного населення.

«Максима знищили вороги демонстративно, в тому числі як елемент залякування і як елемент інформаційної операції з дискредитації найвідданіших синів України», - вважає співрозмовник видання.

"Для російської пропаганди зʼявиться чудовий козир": Експерт пояснив, як Росія бачить майбутню війну з Альянсом

вівторок, 19 березень 2024, 0:30

Експерт з міжнародної безпеки Фонду "Демократичні ініціативи" Тарас Жовтенко вважає, що Росія може готуватись до обмеженої гібридної операції на території однієї з країн НАТО. Таку думку він висловив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Ще о...

Гарно зарекомендували себе у розвідці, та патрулюванні: Бельгія надасть Україні 300 штук італійських броньованих позашляховиків LMV, - ЗМІ

вівторок, 19 березень 2024, 0:04

Бельгія готує пакет військової допомоги для України, який міститиме 300 броньованих позашляховиків LMV, повідомляє видання Shephard Media. Компанія Iveco DV представила LMV 4x4 у 2001 році, як автомобіль із високим рівнем прохідності та захисту броні. ...