Тікай, "Кузьо", тікай: США перекинули до берегів сусіда Росії авіаносець Harry S. Truman

Найбільші за останні роки навчання біля кордонів Росії пройдуть в Норвегії з 25 жовтня по 7 листопада.

Кертіс Скапаротті. Фото: Рейтерс.

США і їх союзники готові реагувати на зростаючу загрозу з боку Росії. Про це заявив головнокомандувач Об'єднаних сил НАТО в Європі генерал Кертіс Скапаротті, повідомляють Патріоти України із посиланням на телеканал Sky News.

Зокрема, таким сигналом для РФ повинен стати американський авіаносець Harry S. Truman, який відправили в Норвезьке море для участі в найбільших з часів холодної війни навчаннях НАТО. За словами Скапаротті, відправка авіаносця - це «демонстрація їх можливостей». «Ми готові, натреновані і будемо захищати Атлантику», - сказав генерал.

«Росія збільшила свою присутність в регіоні, вона також модернізує своє військо, і це не здається мені чимось несподіваним, але ми повинні звернути на це увагу» - пояснив журналістам Скапаротті. Найбільші за останні роки навчання біля кордонів Росії пройдуть в Норвегії з 25 жовтня по 7 листопада. У маневрах Trident Juncture візьмуть участь близько 50 тисяч військових з 30 країн - членів НАТО і їхніх союзників.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...