Тільки на своїх умовах: Варшава висуває Києву умови щодо співпраці у царині історичної пам'яті

Голова Інституту національної пам’яті Польщі заявив, що відновлення співпраці з Українським інститутом пам’яті буде можливим, якщо Київ дозволить на теренах України пошукові роботи.

Ярослав Шарек. Фото: Польське радіо.

Поляки готові до відновлення співпраці з українцями після надання Польщі дозволів на проведення пошукових робіт на території України. Голова Інституту національної пам’яті Польщі Ярослав Шарек заявив, що відновлення співпраці з Українським інститутом пам’яті буде можливим, якщо Київ дозволить на теренах України пошукові роботи. Йдеться також про ексгумації останків жертв та будівництво пам’ятників на місці поховання поляків, повідомляють Патріоти України із посиланням на Польське радіо.

Умовою відновлення співпраці, за словами Ярослава Шарека, буде також спільна публікація доробку зустрічей Польсько-українського форуму істориків. Робота цього органу, до якого входять учені з обох країн, нині призупинена.

Голова ІНП Польщі сказав, що Інститут готовий проводити наступні зустрічі з українськими ученими, якщо спочатку опублікує польською та українською мовами наукові опрацювання, що були презентовані під час цього форуму.

– Проте ми дотепер не отримали від української сторони текстів українських авторів, хоча ми можемо їх надрукувати, – сказав голова Інститут нацпам’яті Польщі.

Ярослав Шарек запевнив, що для його Інституту вивчення польсько-українських відносин завжди було дуже важливим.

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...