Тільки силою: Кох озвучив підступний план Путіна щодо Білорусі

Добровільне об'єднання Росії та Білорусі не надто додасть рейтингу президенту Володимиру Путіну. Йому потрібне силове захоплення. Для лідера РФ важливо, щоб президент Білорусі Олександр Лукашенко пручався, заявив екс-віце-прем'єр Росії Альфред Кох, повідомляють Патріоти України.

"Добровільна і повзуча інтеграція Росії та Білорусі не дає виграшу рейтингу Путіна, з яким у нього знову виникли проблеми. Ця інтеграція була розпочата ще за Єльцина, тому процес не вляжеться в голові так, ніби Путін зробив такий якісний стрибок. Тим більше йому треба, щоб Лукашенко пручався, а Путін його змушував — тоді рейтинг підійматиметься", — вважає Кох. На його думку, об'єднання двох країн можливе, зокрема, і з технічного боку.

"Чи будуть у Кремлі підіймати тему об'єднання — не знаю, але технічно вона можлива. У Лукашенка ресурсів для опору цій інтеграції ще менше, ніж в України. Якщо в України є хоча б моральна підтримка Заходу, то у Білорусі і цього не буде. Для Європи Лукашенко не менший диктатор, ніж Путін. Яка тоді причина захищати його режим — не дуже зрозуміло", — резюмував екс-політик.

Джерело: Обозреватель

"Кожен день я чую новини з фронту": Боєць ГУР різко висловився про те, що потрібно змінити в армії

четвер, 25 квітень 2024, 7:30

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” повернувся у стрій після 13 місяців перебування у російському полоні та продовжує виконувати завдання по знищенню окупантів. В ексклюзивному інтерв’ю для TSN.UA військовий відповів, які зміни ...

Удар по шпигунській мережі китайців: Байден підписав закон про заборону в США TikTok. Коли та за яких умов почне діяти

четвер, 25 квітень 2024, 7:15

Президент США Джо Байден у середу, 24 квітня, підписав законопроект, який може призвести до загальнонаціональної заборони TikTok, повідомляє CNN. Це положення було включено до законопроєкту про надання іноземної допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню. Вод...