"Это больше похоже на попытку напугать ежика голой ж*пой": У мережі висміяли введення РФ санкцій проти України

У четвер, 1 листопада, Росія ввела санкції проти 322 громадян України і 68 компаній. У відповідь уже з'явилася реакція багатьох фігурантів списку. Дії Москви висміяли і вказали на марність нових санкцій, повідомляють Патріоти України.

Журналіст Роман Цимбалюк вказав на той факт, що обмеження зачепили в першу чергу активи українців у Росії. На його думку, з огляду на нинішню ситуацію, зберігати гроші українцям у РФ було б нерозумно.

"Це більше схоже на спробу налякати їжака голою ж... Щось мені підказує, що перед виборами багато хто із задоволенням хотіли б потрапити у цю команду "русофобів". Вважайте, це список "українських патріотів" за версією Кремля, не факт, що він дуже точний. З політиками, чиновниками і військовими все зрозуміло. Цікаво, чи багато з перерахованих товаришів реально мають активи в РФ. Якщо це так, то їм потрібно видати премію за тупість", — написав він на своїй сторінці у Facebook.

При цьому глава української делегації у ПАРЄ Володимир Ар'єв повідомив, що санкції його не зачеплять, оскільки майна або активів на території Росії він не має.

"Ні, сам список, ок. Чи вони дійсно вважають, що це мене зачепить? Ні рубля, ні майна в РФ, ні бізнесу. Нев'їзний у той Мордор із 2008-го. Знову санкції по дитячому принципу "сам дурень", як у випадку з нещодавньою заявою Держдуми про Україну-агресора. Впадають у маразм, нічого дивного", — написав він у Facebook.

Журналіст Мирослав Гай на своїй сторінці у Facebook назвав новий список санкцій Росії "повною лажею". "Санкційний список РФ повна лажа. Швидше за все, це піар-хід, що б з декількома пристойними прізвищами поставити прізвища агентів впливу РФ, видаючи їх тим самим за борців із путінізмом. Там не вистачає Вілкула, Мураєва і Медведчука. Політика Кремля — це одна суцільна спецоперація, у якій вони весь час лажають", — написав він.

Український політолог Олексій Голобуцький із іронією зазначив, що після потрапляння під російські санкції, у нього "накрилася поїздка по "Золотому кільцю".

"Ну я все розумію. Депутати, чиновники, бізнесмени. Мене то за що? Єдиний політтехнолог у списку... Накрилася поїздка по "Золотому колу", — йдеться у його повідомленні в Facebook.

Іронічна реакція з'явилася і на Facebook-сторінці лідера "Інформаційного опору" Дмитра Тимчука. Він назвав потрапляння у список "горем".

"Ну ось, уряд РФ вніс мене у список санкцій під №277. А я тільки зібрався купити "Газпром" і взяти в оренду Спаську вежу Кремля. Тепер шиш. Яке горе, яке горе", — сказано в його повідомленні.

У коментарі "Інтерфакс-Україна" міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що вважає почесним потрапити у російський санкційний список.

"Засмутився б, якби не потрапив у список санкцій РФ. Українцю бути другом РФ — ганебно, тому дякую владі Росії за те, що включаючи мене у список санкцій, вони визнали мене і багатьох моїх колег із українського уряду, людиною чіткої проукраїнської, проєвропейської і просто єдиної нормальної позиції", — заявив він.

Також з'явилася реакція генерального прокурора Юрія Луценка. "Я б, чесно кажучи, сильно не надавав значення цьому списку. Думаю, що він не вартий того, щоб Україна серйозно його обговорювала. Ми на своїй землі, ми зі своїм законом і зі своїми правами. І що думає про це кремлівська кліка, мене найменше цікавить. Щонайменше, доти, поки вони не покинуть наші території", — сказав він, виступаючи в Католицькому університеті у Львові.

Він підкреслив: якщо керівництво РФ "думає, що когось цим налякає - навряд чи".

На думку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, санкційний список уряду РФ не має впливу ні на тих, хто внесений у цей перелік, ні на мільйони громадян України.

"Помилився Путін. Нас не 322, нас — мільйони українців, яких точно не переб'єш ні санкціями, ні кримінальними справами", — сказав глава МВС у коментарі "Інтерфакс-Україна".

Політолог Євген Магда також відреагував на дії Росії. "Санкції запровадили проти тих, хто народився в СРСР", - написав він на Facebook.

Публікацією на Facebook відреагував на ситуацію і глава НАК "Нафтогаз-України" Андрій Коболєв.

"Не готовий коментувати внесення мене до списку санкцій РФ, оскільки активів там не мав і не маю. В Сочі їздити не збираюся... А ні, таки один коментар зроблю: "Це дрібно, Хоботов", - написав він.

Прес-секретар президента України Святослав Цеголко розцінює появу санкційного списку РФ щодо українських фізичних і юридичних осіб як визнання роботи голови української держави і його команди з протидії російській агресії.

"Це визнання роботи президента і його команди з протидії російській агресії", - заявив він. З'явилася також реакції міністра закордонних справ України Павла Клімкіна.

"Навіть зовсім поверхневий аналіз так званого "санкційного списку" РФ і часу його оприлюднення свідчить про початок багатосерійного серіалу про спробу впливу на Україну напередодні виборів і після них. Але це насправді навіть не перша серія, це тільки тизер", - написав він у Facebook.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов відреагував на санкції РФ відомої української приказки.

"Налякалася їжаків голімий задом! На мою думку, це єдиний можливий коментар, який можна дати щодо російських санкцій проти України", - написав він на сторінці в Facebook і навіть опублікував відео-коментар.

Єдиним мером, який потрапив під нові санкції РФ став міський голова Дніпра Борис Філатов. "Так, я теж в списку санкцій РФ. Під номером 283 і, напевно, єдиний з мерів. Але не відчуваю ні гордості, ні радості, а вже тим більше страху і печалі. Рахунків в рублях не маю, про квартиру в Сочі ніколи не мріяв", - написав він на Facebook.

Крім того під санкції Москви потрапив суддя Конституційного суду України Владислав Шевчук. "Нарешті я опинився під санкціями РФ. На додаток до кримінальної справи від Слідчого Комітету РФ. Це означає, що я все роблю правильно. Єдине питання, чому саме зараз, а не 4 роки тому?" - з іронією зазначив він.

Глава "Батьківщини" Юлія Тимошенко відхрестилася від бізнесу в Росії і зазначила, що санкції РФ її мало хвилюють. "Санкції Кремля, якщо чесно, мене мало хвилюють. Бізнесу у мене ні тут, ні там немає і бути не може", - написала вона в Facebook.

Віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко написав у Twitter, що боротьба за утвердження української національної ідентичності варта будь-яких санкцій Кремля.

"Деколонізація, декомунізація, боротьба за мову і утвердження української національної ідентичності варті будь-яких російських санкцій! Звичною для росіян Україна більше ніколи не буде. А санкції не допоможуть. Слава Україні!" - сказано в повідомленні.

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко також відкинув наявність у нього активів або бізнесу в Росії. "Я просто не знаю, як далі жити після того, як Росія наклала на мене суворі санкції. Вони заблокують всі мої рахунки в Росії, заарештують все моє майно в Росії заборонять перерахунок мені з Росії. Але нехай для початку все це знайдуть! Ідіоти! У мене в Росії ніколи нічого не було і не буде. Так що накладіть собі на голову ці "санкції", - написав він на Facebook.

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій назвав санкції свідченням некомпетентності та безсилля путінського режиму.

"Алогічність, безсистемний список з помилками у прізвищах нагадує скоріше агонію.

У мене ці так звані "санкції" викликають лише сміх, адже я ніколи не мав і не маю ніякого бізнесу, грошей, або майна на території країни-агресора. Тому ці санкції нічого більше, ніж переведення паперу. Разом з цим переконаний, що Україна повинна посилити санкції, як на російський бізнес в Україні, так і на тих, хто, прикидаючись українцями, насправді представляє в Україні російські економічні та політичні інтереси", - сказано в повідомленні на Facebook.

Під безліччю постів у соціальних мережах також з'явилися іронічні коментарі користувачів. Росіяни вважають такі дії уряду марними і зазначають, що на Україні це ніяк не позначиться.

"Своїм усе забороняємо! Але хочеться чогось більшого — чужим все забороняємо!... Так хочеться думати, що ми гіганти, тільки ось країні, яка стоїть до нас спиною і йде в Європу... Їм по барабану, а б'ємо ми, як і у себе, знову по слабкій ланці — по простому люду!","Зараз усі хто має бізнес у Росії, але в список не потрапив, будуть говорити, що фігуранти списку — це агенти Кремля під прикриттям","За тиждень, що загрожували санкціями, можна все бабло вивезти і майно продати. Холостий гучний залп вийшов", — написали користувачі.

Якраз проводив дорозвідку: СБУ затримала зрадника, який допомагав скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 11:44

Служба безпеки України затримала мешканця Дніпра, за підозрою у роботі на російські спецслужби. Його звинувачують у зборі інформації для коригування ракетного удару армії РФ по військовому шпиталю та ТЕС у Дніпрі. Про це СБУ повідомила у четвер, 28 бер...

"Як голова уряду я повинен": Шольц заявив, що не передає Україні Taurus, бо боїться війни Росія-НАТО

четвер, 28 березень 2024, 11:28

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вкотре відмовився надати далекобійні ракети Taurus Україні. Він пояснив це тим, що важливим для нього лишається "не ескалювати" війну до зіткнення Росії та НАТО. Водночас на сьогодні Німеччина витратила на допомогу Україні ...