ТОП-5 ненависників України: Кого втратила Росія в 2017 році (фото)

Журналісти зібрали список найвідоміших росіян, які ненавиділи Україну і померли в минулому році.

2017 рік забрав життя відомих російських акторів і цивільних діячів, які відкрито підтримували анексію Криму й агресію Володимира Путіна на Донбасі. "Обозреватель" вирішив нагадати, кого з тих, хто висловлювався проти України, у році, що минув, не стало в живих, повідомляють Патріоти України.

1. Євген Євтушенко - відомий російський поет.

Свого часу він заявляв, що стурбований тим, що у стосунках між Росією та Україною зникає слово "братство". Однак взаємозв'язку з окупацією Криму і війною на Донбасі літератор не бачив - на його думку, всьому виною "націоналізм".

Незабаром він на підкріплення своєї позиції ще й написав вірші про звірства "київської хунти".

2. Михайло Задорнов - російський письменник-сатирик, драматург і гуморист.

В останні дні свого життя він відкрито виступав на підтримку агресії на Донбасі та всіма способами показував, як ненавидить Україну.

У своїх виступах сатирик неодноразово негативно висловлювався про українців.

Найцинічною була його фраза про катастрофу малайзійського "Боїнга" над Донбасом. Тоді сатирик заявив: "Він упав, тому що був важчий за повітря".

Уже після смерті оглядач Ігор Левенштейн написав "відповідь" на цей цинізм. "Він помер, тому що з опухлим мозком не живуть", - іронізував він.

3. Леонід Бронєвой - актор, народний артист СРСР.

Він одним із перших російських акторів у 2014 році виступив за анексію Криму.

Тоді, у коментарі одному з російських видань, він сказав, що повністю схвалює дії глави РФ Володимира Путіна в Україні.

"Я завжди був за Путіна, - зізнався Бронєвой. - Багато років тому я був у Кремлі та сказав Володимиру Володимировичу, що якщо буде потрібно моя допомога, то я готовий. Я людина слова і звик його тримати".

Після цих висловлювань він потрапив до "чорного списку" України, проте це його не зупинило. Актор висловлював відкриту симпатію владі, що втекла з нашої країни після Майдану.

4. Олексій Петренко - радянський і російський актор театру та кіно.

Актор вважав, що Україна цілком залежна від США. Саме на цій тезі будувалися всі його невтішні висловлювання.

Так, у 2017 році в інтерв'ю виданню "Аргуметом і факти" він заявив:

"Якщо український народ вижене вчителів своїх нинішніх - американців - і почне думати самостійно, тільки тоді він стане жити нормально... Я впевнений, що США просто використовують у своїх брудних іграх Україну. Жадібність - ось що це! А ще - підлість. Американці прекрасно бачать, у якому несприятливому становищі знаходиться простий український народ, і користуються цим. Наші друзі в лапках усе робили для того, щоб зруйнувати пам'ять про те, що колись ми - росіяни, білоруси та українці - були єдиною великою країною. Забуття, пропаганда чужих цінностей і породили відродження фашистських розмов. Ярий, шалений націоналізм - завжди батько фашизму".

5. Олексій Баталов - актор, народний артист СРСР.

Він підтримував анексію Криму й дякував за "повернення" півострова "абсолютному молодцю" Володимиру Путіна.

"Зараз мені вже років багато, так що не знаю, чи поїду цього разу, але чудово, що у нас знову є Крим! Я не кажу про всякі військові інтереси - це інше. Я просто говорю про людей. І спасибі за це одному людині, якій ми зобов'язані цим - він абсолютний молодець", - заявив він після крадіжки Росією півострова.

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...

Є велика загроза: Просування російських військ на захід від Авдіївки прискорилося, - британська розвідка

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:15

Просування російських військ на захід від Авдіївки у Донецькій області за останній тиждень прискорилося. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, сухопутні війська Росії створили ...