Торги тривають? У Путіна пояснили, чому не хочуть міняти Сенцова

Зараз омбудсмени двох країн працюють над питанням щодо політв'язня.

Фото: УП

Труднощі можливого обміну незаконно засудженого українця Олега Сенцова пов'язані з тим, що Росія "повісила" на нього занадто тяжку статтю за "тероризм". Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляють Патріоти України.

На питання журналістів, в чому проблема з обміном українця, Пєсков відповів, що "Сенцов же засуджений, і засуджений за дуже тяжкою статтею. Ось в чому справа. Йдеться про те, ким він є де-юре, неважливо, ким він себе визнає, ким він себе не визнає".

Він також нагадав, що зараз омбудсмени двох країн працюють над питанням щодо політв'язня після вчорашньої розмови президентів України і Росії Петра Порошенка та Володимира Путіна. Крім того, Пєсков заявив, що в Кремлі нічого не знають про намір генсека Ради Європи Турбьерна Ягланда попросити про помилування Сенцова.

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...