Этот хаос устроен не нами: Лавров звинуватив Захід у "непартнерському підході"

Глава російського МЗС підкреслив, що агресивні дії авіації США, коли були нанесені удари по авіабазі в Сирії, лише погіршили ситуацію і ускладнили пошук політичного врегулювання між США та РФ.

Сергій Лавров. Фото:https://www.unian.net/

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров назвав заяви Заходу на адресу Росії про відповідальність за українську і сирійську кризи "непартнерським підходом". Про це він сказав на прес-конференції в Москві, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

"Уже не дуже навіть хочеться коментувати всі ті голослівні звинувачення, які на нашу адресу висуваються - спочатку це була Україна, потім в цьому контексті стала згадуватися Сирія, зараз хтось із американських діячів чи офіційна особа в Лондоні стали говорити, що з Росією можна співпрацювати, але нехай вона поводиться добре в Україні, в Сирії і тепер мова йде про Корейський півострів. Вже і тут Росія комусь повинна щось робити", - заявив Лавров.

За його словами, хаос, який існує, створено "не нами". Він заявив, що угруповання "ІДІЛ", "Аль-Каїда", "Джебхат-ан-Нусра" з'явилися в результаті тих авантюр, до яких залучалися "наші західні партнери, перш за все численні адміністрації США".

"Починаючи з Афганістану, підтримуючи моджахедів, називаючи їх борцями за свободу, і далі Ірак, Лівія - все це зруйновано, а наслідки виявляється, ми повинні оплачувати", - заявив він.

"Це непартнерський підхід, ми його не приймаємо", - сказав Лавров. За його словами, Росія буде орієнтуватися на те, що сказав президент США Дональд Трамп, а не його помічники, про те, що він хоче налагодити відносини з Росією. При цьому він запевнив, що Росія до налагодження відносин зі США готова.

Лавров підкреслив, що агресивні дії авіації США, коли були нанесені удари по авіабазі в Сирії, лише погіршили ситуацію і ускладнили пошук політичного врегулювання.

Амбітний експеримент: В Україні на полі бою випробовують нові американські технології, - The New York Times

понеділок, 29 квітень 2024, 13:30

Війна в Україні, на думку багатьох американських посадовців, стала "випробувальним полігоном" для низки військових технологій, які швидко розвиваються. Про це йдеться у статті The New York Times, яку опублікували 23 квітня, передають Патріоти України. ...

“Це нам зв’язує руки": Боєць "Азову" розповів про критичні проблеми українського війська

понеділок, 29 квітень 2024, 13:22

У Збройних силах України часто бувають ситуації, коли зброя є, а снарядів до неї немає, і навпаки. А деякі командири віддають нелогічні накази. Це все "зав'язує" руки бійцям та заважає результативно воювати. Про це боєць 12-ї бригади Національної гвард...