Трагедія в Будинку Профспілок в Одесі: Слідство назвали організаторів масових заворушень

У справі вже допитано понад 200 осіб.

Ілюстрація: ЖЖ

Особи організаторів силового захоплення в Одесі Будинку Профспілок 2 травня 2014 року встановлені. Про такі результати розслідування заявили слідчі Головного управління Національної поліції в Одеській області, передають Патріоти України.

Відома слідству і особа вбивці активіста Ігоря Іванова, який став першою жертвою масових заворушень в Одесі в той день. Подання про підозру фігурантам справи поліція направила на погодження в прокуратуру, розповів начальник слідчого управління ГУПН в Одеській області Сергій Пантелєєв в ефірі однієї з місцевих телерадіокомпаній, повідомляє "Укрінформ".

"Вже найближчим часом слідство оголосить підозри вбивці Ігоря Іванова, а також організаторам силового захоплення Будинку профспілок, який спричинив десятки людських жертв", - сказав Пантелєєв.

За його словами, у справі вже допитано понад 200 осіб, а частина фігурантів були арештовані і знаходяться в СІЗО. "Мова йде про одесита Сергія Долженкова і громадянина РФ Євгена Мефьодова.

А от підозрюваний у вбивстві Іванова поки не взятий під варту", - зазначив начальник слідчого управління. Він також розповів, що підозрюваний у вбивстві Іванова оголошений в міжнародний розшук, проте за підозрою у вчиненні іншого злочину.

Нагадаємо, що 2 травня 2014 року в центрі Одеси сталися масові сутички прихильників єдності України і проросійських активістів. В ході масових заворушень загинули 48 людей і постраждали більше 200. Більшість загинули в Будинку профспілок під час пожежі. Слідству стало відомо, що у приміщеннях Будинку профспілок було виявлено хлороформ. Наслідок МВС встановило, що масові заворушення в Одесі були організовані і навмисне сплановані. Через кілька днів правоохоронці затримали головних фігурантів екстремістських організацій, а також кілька співробітників міліції. Крім того, в той же час екс-начальник ГУ МВС України в Одеській області Дмитро Фучеджі був оголошений в розшук. У МВС вважають, що він ховається в Придністров'ї чи РФ.

Недоімперії женуть з Південного Кавказу: Кремль вимушено підтвердив факт виведення своїх "миротворців" з Нагірного Карабаху

четвер, 18 квітень 2024, 2:35

Баку та Анкара не залишили Москві вибору. Спікери Кремля дуже неохоче коментують подію, що б'є по імперській гордині. Росія дійсно виводить свої "миротворчі сили" із території Нагірного Карабаху, яка повернулась під контроль Азербайджану. Про це сказав...

Нема кому працювати: У РФ до роботи на підприємствах оборонного комплексу збираються залучити школярів

четвер, 18 квітень 2024, 0:55

У Татарстані (автономна республіка у складі РФ) вирішили залучити підлітків віком від 14 до 18 років до роботи на підприємствах оборонно-промислового комплексу. Парламент підготував програму, згідно з якою їм дозволять працювати на заводах у вільний ві...