Трамп "дістав" піддавками Москві та ігноруванням союзників: Міністр оборони США Джеймс Меттіс "грюкнув дверима"

Меттіс аргументує такий крок тим, що вважає Росію і Китай загрозою для існуючого світопорядку та є прихильником активної взаємодії США з союзниками, для зміцнення зв'язків з якими Америка повинна докладати всіх зусиль

Міністр оборони США Джеймс Меттіс неочікувано повідомив 20 грудня, що піде у відставку наприкінці лютого наступного року на тлі розбіжностей із Дональдом Трампом через його зовнішньополітичні рішення, зазначають Патріоти України. Новина надійшла після того, як Білий дім оголосив про виведення військ з Сирії та з’явились повідомлення про аналогічні кроки щодо Афганістану. Обидва рішення посадові особи Пентагону та Держдепартаменту США зустріли з опозицією.

У заяві про відставку Меттіс висловив стурбованість тим, як Трамп ставився до союзників у НАТО, а також до своїх суперників, таких як Китай і Росія. Меттіс також зазначив, що Трамп заслужив міністра, чиї погляди краще збігаються з його власними

"Оскільки у вас є право мати міністра оборони, чиї погляди краще збігаються з вашими поглядами з цих та інших питань, я вважаю правильним піти зі своєї посади", - написав міністр.

На подію оперативно відреагували у Білому домі. "Генерал Джеймс Меттіс з відзнакою піде на пенсію наприкінці лютого, після того, як протягом останніх двох років відслужив у моїй адміністрації на посту міністра оборони", - повідомив у Twitter американський президент.

Слідом за шефом прес-секретар Трампа Сара Сандерс оголосила, що міністр оборони США Джеймс Меттіс зробив "правильну та поважну річ", заявивши про свою відставку. Сандерс запевнила, що Трамп і Меттіс "продовжують мати добрі стосунки", навіть якщо вони не погоджуються щодо низки питань.

"Зрештою американський народ обрав одну особу бути головнокомандувачем", - наголосила Сандерс.

"Президент слухає всю свою команду національної безпеки, а це велика група, він приймає їхні поради, і зрештою він приймає рішення. Якщо міністр Меттіс не відчуває, що він є правильною особою, щоб виконати цю роботу, я думаю, що це було правильною річчю і поважною річчю, яку він зробив, відійшовши", - пояснила вона.

Сандерс додала, що Білий дім почне шукати заміну Меттісу. Новина про майбутню відставку Меттіса надійшла після того, як Білий дім оголосив про виведення військ з Сирії та з’явились повідомлення про аналогічні кроки щодо Афганістану. Обидва рішення посадові особи Пентагону та Держдепартаменту США зустріли з опозицією.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...