Трамп продовжив ще на рік дію надзвичайного стану в сфері нацбезпеки стосовно України

У Білому домі зазначають, що Росія продовжує становити загрозу стабільності та територіальній цілісності України, а також зовнішній політиці США

Своїм рішенням від 2 березня президент Трамп продовжив ще на рік дію надзвичайного стану в сфері національної безпеки США у зв’язку з ситуацією в Україні, повідомляють Патріоти України з посиланням нау прес-секретаря президента США і публікації на сайті Білого дому.

В своєму листі до лідерів обох палат Конгресу, він наголосив, що загрози, які стали підставою для введення надзвичайного стану продовжують існувати.

Зокрема, серед підстав такого рішення є "дії та стратегії осіб, що шкодять демократичному процесу та установам в Україні, загрожують миру, безпеці, стабільності та суверенітету, територіальній цілісності, а також підтримують зловживання активами. Підставою є спроби Росії анексувати Крим та використання сили в Україні.

Це – продовжує становити нетипову і надзвичайну загрозу національній безпеці та зовнішній політиці Сполучених Штатів", - йдеться в листі за підписом президента Трампа.

Рішення про надзвичайний стан в сфері національної безпеки США стосовно України було введено 6 березня 2014 року і є підставою для подальших дій виконавчої гліки влади США з введення санкцій, пов’язаних з ситуацією в Україні.

Як зазначається в документі, повідомлення президента буде опубліковано в Федеральному реєстрі США і передано спікеру Палати предлставників та президенту Сенату.

У зв'язку з цим санкційний «режим надзвичайного стану», запроваджений 6 березня 2014 року, згідно з указом 13660, продовжується до 6 березня 2019 року, йдеться в документі.

Через події в Україні щодо Росії Барак Обама видав три президентські укази - від 16 і 20 березня 2014 року і від 19 грудня 2014 року.


Опублікував: Стефанія Українка

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...