Трамп призведе до краху могутності США, - професор, який передбачив розвал СРСР

Норвезький професор Йохан Гальтунг передбачив крах світової могутності США до 2020 року.

Дональд Трамп. Фото: НТВ.

Норвезький професор соціології Юхан Гальтунг, який передбачив розпад Радянського Союзу і теракти 11 вересня, віщує, що Америка під руководста Трампа перейде в фазу прискореного падіння, і впаде, поки король нерухомості ще буде перебувати в Білому домі. Про це пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Норвезький професор Йохан Гальтунг відомий як основоположник дисципліни "дослідження проблем миру і конфліктів", він отримав визнання, передбачивши багато історичних подій, серед них - повстання на площі Тяньаньмень в Китаї і теракти 11 вересня.

У 2000 році він викликав суперечки, передбачивши крах світової могутності США до 2025 року.

Однак при адміністрації Буша вчений переніс свій прогноз падіння на 2020 рік. Зараз він говорить, що ця реальність матеріалізується після обрання президентом пихатого мільярдера.

Обрання Трампа на антиіммігрантській платформі збігається з одним з фінальних етапів занепаду, передбаченого соціологом в його книзі The Fall of the American Empire - and then What? ( "Падіння американської імперії - і що з того?"), яка вийшла в 2009 році і в якій він спрогнозував підйом фашизму перед занепадом могутності країни.

Обраний президент уже пообіцяв депортувати три мільйони нелегалів, як тільки займе Овальний кабінет, і побудувати стіну вздовж американського кордону з Мексикою.

Гальтунг сказав сайту Motherboard, що обрання Трампа "прискорює занепад", проте визнав, що "треба подивитися, що він зробить як президент". Критичне ставлення Трампа до НАТО - теж ознака того, що США перестануть бути наддержавою, додав професор.

Будучи кандидатом від республіканців, Трамп заявляв, що США не прийдуть на допомогу тим союзникам по блоку, хто не витрачає на оборону призначені в договорі Альянсу суми.

"У аварії буде дві особи", розповів професор Галтунг, "інші країни відмовляться бути хорошими союзниками, і США доведеться здійснювати вбивства [військові інтервенції] самостійно, шляхом бомбардувань з великої висоти, використання дронів, керованих за допомогою комп'ютера з кабінету, або за допомогою спецназівців, котрі вбивають всюди".

"І те й інше відбувається вже сьогодні, за винятком того, що Північна Європа, поки що підтримує цю політику війни. Але це, ймовірно, не буде тривати після 2020 року, тому я наполягаю на цьому терміні".

На противагу заявам Гальтунга, Ксенія Уікет, яка спостерігає за Сполученими Штатами і Південною Америкою для дослідницького інституту в Chatham House, сказала виданню Independent протилежне: "Твердження про те, що США перестануть бути світовою державою до 2020 року "абсолютно нереалістичні".

"США мають статус світової держави з багатьох причин. У цієї країни найсильніші збройні сили в світі, вона володіє найнадійнішою м'якою силою в сенсі якості її університетів, [...] компаній і досягнень своїх ЗМІ. Вона також залишається найбільшою економікою в світі. Думка про те, що будь-яка з цих категорій зміниться в найближчі чотири роки, нереалістична ".

На Росії посадили на 10 років бурята, який "планував вступити в легіон Свобода Росії" (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 5:58

Astra зазначає, що 26-річного чоловіка затримали в Кемерівський області, коли той "їхав у бік українського кордону". Другий Східний окружний військовий суд в Росії засудив 26-річного жителя Бурятії до 10 років колонії та штрафу 500 тисяч рублів. Чолові...

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...