Трамп у Варшаві обговорить зменшення залежності Польщі від російського газу

В Польщі очікують від президента США Дональда Трампа деталей постачання скрапленого газу в Польщу зі Сполучених Штатів.

Трамп прибув до Польщі з візитом. Фото: Кореспондент.Президент США Дональд Трамп прибув до Варшави, де зустрінеться із президентом Польщі Анджеєм Дудою та візьме участь у саміті держав – учасників "Ініціативи трьох морів", повідомляють Патріоти України з посиланням на Independent.

Під час саміту Трамп виступить перед лідерами Хорватії, Угорщини, Чехії, Словаччини, Румунії, Болгарії, Литви, Естонії, Латвії, Словенії та Австрії.

Очікують, що Трамп висловить підтримку цим країнам, залежним від постачання російського газу, і закличе їх скористатися постачанням скрапленого природного газу зі США.

Міністр канцелярії президента Польщі Кшиштоф Щерскі заявив, що Варшава "протестувала здатність отримувати газ зі США", а "тепер залишилася проста ділова розмова: коли та скільки".

6 липня Трамп зустрінеться із президентом Польщі Анджеєм Дудою.

До Польщі 8 червня вперше в історії прибув танкер зі скрапленим газом зі США. Відомо, що диверсифікація джерел постачання блакитного палива допоможе Варшаві зміцнити свої позиції у відносинах із "Газпромом": у 2019 році Польща почне переговори за новим довгостроковим контрактом із російським монополістом.

Окупанти вбили бабусю та її 12-річну онуку на Донеччині (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:30

Російська армія завдала удару по селищу Мемрик Покровського району на Донеччині. Попередньо, окупанти атакували населений пункт з РСЗВ "Град". Тілесні ушкодження, несумісні з життям, зазнали 65-річна бабуся та її онука 12 років. Про це повідомили в Дон...

Болгарія викликала посла Хорватії через слова президента Мілановича, який назвав її "дном"

четвер, 2 травень 2024, 21:51

Проросійський президент Хорватії Зоран Міланович спровокував дипломатичний скандал своїми словами про те, що Болгарія – найбільш неуспішна країна ЄС у користуванні європейськими коштами і "рятує" від такого звання Хорватію. Про це повідомляє Vecernji L...